Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Fujitsu maakt van je 2D smartphone een 3D smartphone

Geschreven door
Geplaatst op30 april 2012, 14:29 Categorie3D camera's

3D op smartphones en tablets is niet bijzonder populair, vooral door de premium prijs die fabrikanten ervoor vragen. Fujitsu heeft een ‘simpele’ techniek ontwikkeld om van elke normale smartphone een 3D smartphone te maken. Helaas gaat het alleen over het opnemen van 3D materiaal en niet over het weergeven ervan.

Middels de nieuwe techniek van Fujitsu kan elke smartphone 3D video-opnamen maken. Hierdoor kunnen consumenten die graag iets nieuws proberen met de camera van hun smartphone tegen lage kosten 3D opnamen maken. De techniek bestaat uit een speciale accessoire die je op de camera van je smartphone zet. Deze gebruikt twee spiegels die twee verschillende beelden, wat nodig is voor 3D, terugsturen naar de sensors van de camera. Op deze manier wordt er gesuggereerd dat je twee camera’s op de achterzijde van je smartphone hebt.

Maar, daar is het nog niet mee gedaan. De afbeelding die gecreëerd is wordt vervolgens naar online software van Fujitsu gestuurd waar er een compatibel 3D beeld van gemaakt wordt dat op elk 3D display weergegeven kan worden. Nadeel is dat er maar 25 procent van je camerasensor gebruikt wordt waardoor de kwaliteit niet hoogstaand zal zijn.

De techniek is dus ook nog niet klaar voor de markt maar duidelijk is dat goedkopere 3D oplossing niet ver weg meer zijn, iets dat de totale acceptatie van 3D zal stimuleren.

Bron: Mashable

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.