Dolby en Philips ontwikkelen nieuw HD 3D formaat voor bril-vrije displays

12 april 2012 1 Minuut 1 Reacties
Dolby-3D

Dolby en Philips timmeren individueel al hard aan de weg wat betreft 3D. Dolby is namelijk bezig met haar eigen Dolby 3D technologie en Philips rust een groot deel van haar LCD TV line-up uit met 3D weergave. Beide partijen gaan hun krachten nu bundelen met de ontwikkeling van een nieuwe HD 3D formaat speciaal voor bril-vrije 3D displays.

Dolby en Philips hebben het nieuwe formaat inmiddels aangekondigd en beloven een optimale bril-vrije 3D ervaring op apparaten met alle mogelijke schermformaten. Beide partijen hopen dat het nieuwe formaat ervoor zorgt dat omroepen, distributeurs, content makers en fabrikanten van apparaten 3D in HD kwaliteit naar elk willekeurig apparaat kunnen brengen. Het project wordt in eerste instantie gericht op het samenwerken met display fabrikanten en fabrikanten van ‘entertainment apparaten’ om zo het kijken van 3D materiaal net zo gemakkelijk en comfortabel te krijgen als het kijken van 2D materiaal nu is.

Dolby is al zeer groot wat betreft audio en staat voor velen ook meteen voor kwaliteit. Dit wil Dolby nu ook naar video brengen met een Dolby 3D certificaat (beeldmerk). Volgens Dolby moeten consumenten die Dolby 3D content op een 3D apparaat zien altijd van de meest optimale kwaliteit kunnen genieten. Hoe de techniek exact in elkaar steekt en hoe de consument het verschil met andere technieken zal gaan zien is voorlopig nog onduidelijk. Volgende week zullen Philips en Dolby de techniek voor het eerst demonstreren tijdens de NAB.

Bron: Dolby

Reacties (1)