Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba 55ZL2DG bril-vrije Quad HD 3D TV eind deze maand te koop

Geschreven door
Geplaatst op22 maart 2012, 18:04 Categorie3D lcd

We hebben het nieuwe topmodel van Toshiba, de bril-vrije Quad HD 3D TV, vorig jaar al een aantal keer voorbij zien komen maar kopen was nog niet mogelijk. Eind deze maand kunnen we ook in Nederland naar de winkel voor dit model maar je moet er wel waardig voor spraken gezien de adviesprijs van 8.999 euro.

De 55ZL2DG is de eerste TV in zijn soort. Het model beschikt namelijk over een 4K (Quad HD) resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en kan mede hierdoor 3D beelden weergeven zonder het gebruik van een 3D bril. Over hoe deze techniek exact werkt kun je meer lezen in dit artikel. Verder beschikt de TV over een 55 inch display, Toshiba’s eigen CEVO Engine voor veel rekenkracht, 2D naar 3D conversie, Toshiba’s Places Smart TV platform, gezichtsherkenning, gebruikersprofielen, vier HDMI aansluitingen en twee USB poorten.

Eerder vandaag lanceerde Toshiba al meerdere nieuwe 3D LCD TV series voor 2012; de TL933 middenklasse serie en de SL, UL en XL high-end 3D TV series. • Delen:

Reacties

 1. Martin
  10 mei, 2012 om 10:09

  Ik heb gisteren (mei 2012) de brilloze Toshiba tv kunnen beleven.
  Bij een plaatselijke winkelier was deze als primeur te bewonderen.
  Vol belangstelling heb ik dit toestel bekeken, en ondervonden dat Toshiba ook nog niet helemaal klaar is voor een brilloos 3D tijdperk.
  Een vereiste is dat je je recht voor het beeldscherm bevind.
  Het toestel zoekt dan zelf, maximaal 6 personen, uit om vandaar uit de 3D weergave zo optimaal mogelijk weer tegeven.
  Het vreemde bij dit toestel is dat Toshiba een ander idee heeft bij 3D kijken dan ik dat blijkbaar heb.
  Bij 3D denk ik aan een duidelijk verschil van de voor en achtergrond in de sene’s, zo is dit immers ook met een toestel waar men nog wel een bril nodig heeft.
  De voorgrond springt er immers uit.
  Toshiba heeft met dit toestel echter een ander idee van een 3D beleving.
  Toshia richt zich op de “hoofdpersoon” welke als scherp neer gezet wordt.
  Voorbeeld: Shrek, dat was de demonstratie film, staat in het midden van het beeld. De ezel ligt op de voorgrond. Je zou dus verwachten dat de ezel uit het beeld zou vallen, maar Toshiba richt zich op Shrek, die dus in het midden van het beeld staat, de ezel en de achtergrond worden wazig weergegeven.
  Persoonlijk vind het een vreemde manier van 3D beleving.

  Wat ik wel mooi vond aan dit toestel was de 4K (hoge resolutie)weergave. Voor de grotere beeldschermen is 4K zeer zeker een positieve ontwikkeling.

 2. Roy
  15 april, 2012 om 8:42

  Is deze tv al ergens te zien?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.