Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic lanceert nieuwe Smart Network 3D Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2012, 17:17 Categorie3D Blu-ray

Tijdens de CES 2012 hebben we ze al voorbij zien komen maar vandaag kondigt Panasonic de nieuwe line-up 3D Blu-ray spelers voor 2012 ook voor Nederland aan. De line-up bestaat uit vijf nieuwe Blu-ray spelers; de DMP-BBT01, DMP-BDT500, DMP-BDT320, DMP-BDT220 en DMP-BDT120, en een 2D Blu-ray Disc-speler: de DMP-BD77.

De DMP-BDT500 is het topmodel uit het assortiment en moet volgens Panasonic een hoogwaardige beeld- en audiokwaliteit combineren met een ultraslank en compact design. De DMP-BBT01 heeft ook een stijlvol en compact design en kan zowel verticaal als horizontaal worden geplaatst.

Het Viera Connect TV platform van Panasonic is beschikbaar op de DMP-BBT01, DMP-BDT500, DMP-BDT320, DMP-BDT220 en DMP-BDT120. Middels dit platform kun je onder meer applicaties downloaden en toegang krijgen tot verschillende (Video on Demand) diensten. Viera Connect geeft ook op eenvoudige manier toegang tot Twitter, Facebook, YouTube en Skype.

Panasonic DMP-BDT320

De nieuwe modellen beschikken ook over een aantal andere slimme netwerkfuncties. Zo kun je middels DLNA eenvoudig content binnen je netwerk streamen vanaf een tablet of PC. Dankzij de geïntegreerde Wifi module in de DMP-BDT01, DMP-BDT500, DMP-BDT320 en DMP-BDT220 is het mogelijk Viera Connect en BD-Live te gebruiken zonder dat de speler hoeft te worden aangesloten met een LAN-kabel of draadloze LAN-adapter. Daarbij zijn de Blu-ray spelers compatibel met Smartphone Remote Control. Dit houdt in dat je de speler kunt bedienen door simpelweg te tikken en te vegen op een compatibele smartphone of tablet. Tekens kunnen worden ingevoerd via het toetsenbord van de smartphone of tablet, zodat extra entertainment- en filminformatie kan worden opgezocht. De DMP- BBT01, DMP-BDT500, en DMP-BDT320 hebben een touchpad afstandsbediening, die simpel wordt bediend door er met een vingertop overheen te vegen.

De DMP-BDT320 is ook voorzien van een Smart Eco Sensor die het energieverbruik minimaliseert. Deze sensor zorgt ervoor dat het apparaat automatisch overschakelt naar de Quick Start-modus als de sensor een persoon detecteert waardoor er snel kan worden afgespeeld en minder energie wordt verbruikt. Wanneer de gebruiker niet meer kijkt en de kamer verlaat, dan detecteert de ECO Sensor dit automatisch en schakelt over naar de standby-modus, waardoor het energieverbruik wordt verlaagd tot 0,1 Watt.

Panasonic DMP-BDT500

De DMP-BDT500, het topmodel in het assortiment, beschikt over hoogwaardige audio-onderdelen en twin HDMI uitgangen. Vier onafhankelijke 192kHz/32bits audio DAC’s voor 7.1-kanaals geluid moeten zorgen voor hoge-precisie analoge audioverwerking, terwijl corrosiebestendige en vergulde contactpunten bij moeten dragen aan de hoogwaardige geluidskwaliteit. De extra HDMI extra uitgang kan worden gebruikt als een audio uitgang wat leidt tot verminderde interferentie van het videosignaal.

Prijs en beschikbaarheid

DMP-BBT01: mei 2012
DMP-BDT500:  april 2012
DMP-BDT320: direct
DMP-BDT220: direct
DMP-BDT120: april 2012
DMP-BD77: maart 2012

Over de prijzen heeft Panasonic nog niks bekendgemaakt.

Panasonic DMP-BDT500 specificaties

 • FULL HD 3D Blu-ray Disc-weergave
 • Adaptive Chroma Processing
 • 2D-3D conversion voor VIERA Connect
 • High Clarity Sound Plus
 • Digital Tube Sound
 • FLAC-compatibel
 • VIERA Connect
 • DLNA (DMP/DMR) functie
 • Network Drive Access
 • Weergave vanaf externe HDD
 • Geïntegreerde Wi-Fi
 • Smartphone Remote Control
 • Touchpad afstandsbediening
 • Multi-User modus
 • VIERA Link
 • Snel opstarten en laden
 • Slot-in drive
 • Laag stroomverbruik • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.