Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Mamitek introduceert draadloze Full HD 3D oplossing

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2012, 19:45 Categorie3D Accessoires

Marmitek introduceert vandaag een complete oplossing voor draadloze streaming van 3D materiaal; de GigaView 821. De GigaView 821 is het eerste Full HD 3D streaming product op de Europese markt en zendt het signaal van de aangesloten (3D) HD apparaten ongecomprimeerd en zonder kwaliteitsverlies draadloos naar je HDTV of projector.

De GigaView 821 is volgens Marmitek de ultieme combinatie van gemak, flexibiliteit en interieur design. Kabels trekken van je HD apparatuur naar je TV of projector is door de draadloze toepassing niet nodig. Hierdoor is het eenvoudig de TV zonder lastige kabels op te hangen of de TV te verplaatsen. Door de infrarood ‘pass through’ kun je de aangesloten HD apparaten blijven bedienen, ook al staan deze uit het zicht.

Het systeem bestaat uit twee kastjes, die respectievelijk dienst doen als zender en ontvanger. De ontvanger sluit je aan op de TV, terwijl je op de zender maximaal 2 (HD) apparaten aansluit. Dit kunnen bijvoorbeeld Blu-ray spelers, digital video recorders, HD set-top boxes, spelconsoles, Media Center PC’s of standaard DVD spelers/recorders zijn. Schakelen tussen deze apparaten gaat eenvoudig met één druk op de knop van de meegeleverde afstandsbediening.

De Marmitek GigaView 821 ondersteunt alle 3D resoluties en geeft het ook 2D signalen door. Door gebruik van de HDCP standaard is het systeem compatibel met alle HDMI apparaten. HD signalen kunnen, zonder kwaliteitsverlies en zonder comprimeren, op een afstand tot 25 meter (Line of sight, tot 15m met obstakels) naar de HDTV of projector verstuurd worden. Het signaal wordt hierdoor zonder vertraging doorgestuurd en heeft volgens Marmitek exact dezelfde eigenschappen als wanneer het signaal door een HDMI kabel wordt verstuurd.

De Marmitek GigaView 821 heeft een adviesprijs van 329 euro en is per direct leverbaar. • Delen:

Reacties

 1. Kees
  01 juni, 2012 om 15:22

  Nou ik heb deze zender meteen terug gebracht naar de winkel, 3D word dus echt niet door gestuurd >:(

  Hij doet het 2d overigens wel goed, maar voor €300 euro had het toch wel mogen werken.

  TV: Panasonic P65VT30
  BD: DMP-BDT300

 2. Willian
  22 maart, 2012 om 8:21

  Is dit ook in een thuis situatie getest?

  • Martijn
   22 maart, 2012 om 9:54

   Hoe bedoel je? Ik heb het zelf niet getest maar Marmitek geeft aan dat het juist voor thuissituaties is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.