Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Fox: Bril-vrij 3D is slecht voor de acceptatie van 3D

Geschreven door
Geplaatst op29 maart 2012, 12:31 Categorie3D Films

Volgens Twentieth Century Fox zijn de bril-vrije 3D technologie, ook wel autostereoscopisch 3D genoemd, en het real-time omzetten van 2D materiaal naar 3D op de meeste 3D TV’s slecht voor de acceptatie van 3D aangezien de kwaliteit er niet op vooruit gaat.

Inmiddels heeft Toshiba een bril-vrije 3D TV op de markt gebracht en zijn er al een aantal bril-vrije 3D monitoren gelanceerd door verschillende merken. Ook beschikt bijna elke 3D TV en 3D monitor over bepaalde software die 2D materiaal real-time in 3D om kan zetten. Volgens Fox zal 3D absoluut aan populariteit winnen maar dan moeten consumenten de films wel zien zoals de regisseurs ze bedoeld hebben en niet gefilterd door matige TV technologie. De bril-vrij 3D en real-time conversie functies zijn iets wat we nu nog niet moeten willen aangezien ze niet de kwaliteit kunnen evenaren waarnaar de filmmakers streven.

Ook geeft Fox aan dat het bij een 3D film van hoge kwaliteit nooit duidelijk mag zijn of deze echt in 3D opgenomen is of in postproductie naar 3D omgezet is. Deze laatste techniek wordt veel gebruikt en heeft voor veel consumenten de 3D ervaring verpest door een matige uitvoering.

Bron: Advanced Television

 • Delen:

Reacties

 1. Jean-Pierre
  05 april, 2012 om 20:36

  Hoewel wij zelf al jaren wereldwijd bekend staan om onze autostereoscopische 3D schermen, wil ik FOX hierin zeker gelijk geven.

  De brilloze 3D techniek is op het moment nog ongeschikt voor consumenten gebruik. De toepassingen liggen vooralsnog in het zakelijke spectrum, bijvoorbeeld voor marketing, gezien de enorme aandacht die het opwekt. Ik denk dat het nog wel enkele jaren gaat duren voordat de kwaliteit echt aanvaardbaar is voor algemeen home use.

  Erger nog dan de brilloze 3d displays is de automatische conversie. Als er iets is wat echt killing is voor 3D, dan is dat het wel. Automatische 2D naar 3D conversie is altijd een mix van aannames en effecten en levert daardoor veel fouten en ongemak op. Persoonlijk denk ik dat het een van de domste zetten is geweest van de grote merken om 2D-3D conversie in te bouwen in hun 3D TV’s.

  Voor mee interessante berichtjes zie:
  http://www.zerocreative.com/blogs/jpvm

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.