Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Bevestigd: Sony komt met passieve 3D TV’s

Geschreven door
Geplaatst op1 maart 2012, 18:33 Categorie3D lcd

Er gingen al geruchten dat Sony zou overstappen op de passieve 3D techniek waar momenteel LG en Philips gebruik van maken, en vandaag zijn deze geruchten gedeeltelijk bevestigd door LG Display. De fabrikant heeft namelijk laten weten dat er inderdaad passieve 3D panelen aan Sony geleverd worden voor 32 inch en 42 inch 3D TV’s.

De eerdere geruchten spraken van een overstap van Sony naar de passieve 3D techniek maar het lijkt er nu op dat Sony naast duurdere actieve 3D TV’s ook goedkopere passieve modellen wil gaan brengen. Er wordt niet gesproken over grotere passieve 3D TV’s wat de complete overstap onwaarschijnlijk maakt. De passieve 3D techniek die door LG Display ontwikkeld is, is een goedkoper alternatief voor de actieve 3D techniek. Daarbij wordt het door veel consumenten verkozen boven de actieve 3D techniek door de comfortabelere kijkervaring en de goedkopere brillen.

Sony onthulde tijdens de CES 2012 haar nieuwe 3D TV line-up voor 2012 maar deze modellen maken allen nog gebruik van de actieve 3D techniek. De kans is groot dat Sony de nieuwe passieve modellen als ‘budget’ series in de markt zet voor consumenten met een kleiner budget. Door deze ontwikkeling is Samsung nog de enige fabrikant die zich volledig richt op actief 3D. Panasonic lanceerde onlangs namelijk haar eerste passieve 3D TV’s in de vorm van de ET5 en ET50 series.

Bron: Korea Times

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.