Voor welke 3D TV ga jij in 2012?

06 februari 2012 2 Minuten 8 Reacties
LG-3DTV-2012-feature

We hebben tijdens de CES 2012 weer heel wat moois voorbij zien komen, ook op het gebied van 3D. In tegenstelling tot vorig jaar werd de focus deze keer niet gelegd op 3D maar was wel het merendeel van alle nieuwe TV's uitgerust met de 3D weergave functie. Een goede ontwikkeling aangezien 3D ook een feature is en niet de belangrijkste functie van een TV.

Panasonic en Samsung

We hebben onder meer nieuwe plasma TV’s van Panasonic voorbij zien komen die nog diepere zwart waarden beloven en de eerste heuse LCD TV met passief 3D weergave van de fabrikant. De LCD TV’s met actief 3D van Panasonic worden alsmaar groter en belangrijker. Daarnaast presenteerde Samsung ook groot assortiment TV’s waarvan de plasma modellen net als bij Panasonic vooral qua beeldkwaliteit flinke stappen gemaakt moeten hebben. De LCD TV series van Samsung hebben een nog slanker design gekregen en maken, net als de plasma modellen, gebruik van de nieuwe Smart Evolution en Smart Interaction technieken.

Sony, Sharp en LG

Sony bracht maar een klein aantal nieuwe TV’s waarvan de helft beschikt over 3D weergave. Ook Sharp gaat nog steeds vol voor (actief) 3D maar legt de focus vooral op grote schermformaten met een breed assortiment LCD TV’s. LG legde wel veel nadruk op 3D en komt dan ook met een groot aantal nieuwe modellen. De nieuwe LCD TV series zijn zeer slank, stijlvol vormgegeven en beschikken nog steeds over passieve 3D weergave. De plasma series beschikken daarentegen nog steeds over actief 3D. Helaas hebben we niks tot weinig gezien van onder meer Philips en Toshiba. Deze fabrikanten presenteren waarschijnlijk later dit jaar de nieuwe line-up voor 2012/2013.

OLED of Quad HD?

Kortom, genoeg nieuwe interessante producten voor dit jaar. Maar, mocht er niks tussenzitten voor je kun je altijd nog gaan voor een Super OLED TV van Samsung, een zeer fraaie OLED TV van LG of een Quad HD TV van LG. Enig nadeel is dat je even geduld moet hebben en de prijs zal ook niet zeer vriendelijk voor de portemonnee zijn. We zijn benieuwd waar jouw voorkeur dit jaar naar uitgaat. Welk merk spreekt jou, kijkend naar de gepresenteerde nieuwe modellen, het meeste aan voor 2012?

Reacties (8)