Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba gaat voor passief 3D

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2012, 17:03 Categorie3D lcd

LG is dé fabrikant die al langere tijd gaat voor de passieve 3D techniek met de goedkopere en lichtere 3D brillen. Ook Philips maakt voor een deel van de 3D TV line-up gebruik van deze techniek. Nadat vorige maand geruchten verschenen over de overstap van actief naar passief door Sony zal ook Tosiba volgens recente berichten haar toekomstige 3D modellen voorzien van de passieve 3D techniek.

Consumenten verkiezen volgens LG de comfortabele 3D ervaring die passief 3D biedt boven de actieve 3D ervaring met meer crosstalk en flickering problemen. Toch blijkt uit reacties op de website en uit verkoopaantallen van 3D TV’s dat dit niet zo simpel is. Passief 3D biedt dan wel een comfortabelere 3D ervaring en goedkopere brillen maar je levert wel in op de kwaliteit van het 3D beeld. Passief 3D kan namelijk geen Full HD plaatje weergeven. Dit is voor sommige consumenten een struikelblok en anderen valt het niet op. Onlangs heeft LG haar advertenties voor passieve 3D TV’s in de UK nog moeten verwijderen omdat consumenten misleid zouden worden door gebruikte termen als Full HD en 1080p.

De strijd tussen passief en actief 3D zal nog lang niet gestreden zijn en wellicht blijven beide technieken wel naast elkaar bestaan totdat we massaal overgaan op TV’s die 3D weer kunnen geven zonder het gebruik van een 3D bril. Samsung en Panasonic hebben immers aangegeven in de nabije toekomst absoluut niet over te stappen naar passief 3D en voor het overgrote deel van het assortiment actief 3D te blijven gebruiken. Meer informatie over de verschillen tussen passief en actief 3D vind je op deze pagina.

Bron: 3DTV

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  14 februari, 2012 om 14:28

  Vreemd dat jullie dit over Panasonic schrijven i.v.m. Passief 3D.
  Zie hier een stukje waar jullie eerder over schreven

  Panasonic komt dit jaar met een hele nieuwe serie LCD TV’s met LED achtergrondverlichting en 3D weergave, en daarnaast lanceert de fabrikant haar eerste passieve 3D LCD TV. Het topmodel uit de 3D LCD TV serie voor 2012 is de WT50

  Sony stapt ook binnenkort over, blijft Samsung als weinige over met Actief 3d

  • Martijn
   14 februari, 2012 om 14:30

   Dat is inderdaad verkeerd verwoord. Ik bedoelde dat ze niet overstappen naar passief 3D en dat actief 3D het belangrijkst blijft.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.