Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Philips lanceert PFL4007, PFL5007 en PFL5507 LED TV series

Geschreven door
Geplaatst op20 februari 2012, 16:21 Categorie3D lcd

Philips heeft afgelopen week in de VS al een aantal nieuwe TV series aangekondigd en vandaag zijn ook de modellen voor Nederland door Philips naar buiten gebracht. In dit artikel kijken we naar de 4000, 5000 en 5500 serie. Deze modellen zijn volgens Philips voorzien van een hoge kwaliteit en Smart TV functies tegen een acceptabele prijs.

De drie nieuwe series bieden een brede keuze aan Smart TV applicaties, waaronder toegang tot Uitzending Gemist, een web browser, opnemen via USB en gebruik van online apps. Bovendien bieden de TV’s uit de 5500 series de mogelijkheid films in 3D te bekijken. De schermafmetingen van de nieuwe series variëren van 81cm (32 inch) tot 140cm (55 inch) en de modellen zullen in het tweede kwartaal van 2012 in Nederland leverbaar zijn.

Philips Smart TV

Via het thuisnetwerk hebben de nieuwe TV’s draadloos toegang tot internet middels Wifi. hierdoor heb je toegang tot verschillende online video stores, digitale mediabibliotheken, YouTube en het internet. Uitzending Gemist en de opnamemogelijkheid via USB zorgen ervoor dat je je favoriete films, shows, sportwedstrijden en dagelijkse soaps kunt bekijken wanneer je dat wilt. Dankzij DLNA certificering is het gemakkelijk om video’s, muziek en foto’s te streamen van aangesloten apparaten. Met de Philips MyRemote App, een app voor iOS en Android tablets kun je een elektronische programmagids raadplegen terwijl je TV kijkt. De app maakt het ook mogelijk om op elke plek in huis video-opnamen te programmeren.

Beeldkwaliteit

De drie nieuwe series van Philips beschikken over Full HD LED backlit panelen met een volgens Philips uitstekende kleurweergave. Dankzij een 200Hz PMR (op de 4000 series) en 400Hz PMR Perfect Motion Rate (op de 5000 en 5500 series) moeten de TV’s snelle actiescènes vloeiend kunnen weergeven, zonder vervaging.  Storende elementen en ruis in film worden opgespoord en het effect ervan verminderd, wat moet zorgen voor een helder en haarscherp beeld, onafhankelijk van de bron.

De 5500 serie beschikt daarnaast over de mogelijkheid om 2D beelden in real-time om te zetten naar 3D beelden. De 3D functie maakt het ook mogelijk om met twee spelers fullscreen te gamen, het zogenaamde Two Player Full Screen Gaming.

Specificaties

PFL4007 series PFL5007 series PFL5507 series
Scherm Full HD Full HD Full HD
Formaat 32, 37, 42, 47 inch 32, 40, 46 inch 32, 40, 46, 55 inch
3D Nee Nee Ja (+ 2D/3D conversie)
Picture Motion Enhancement 200Hz 400Hz 400Hz
Smart TV applicaties Uitzending Gemist, toegang tot online video stores, open Internet browsing, online apps, MyRemote App, ondersteuning USB toetsenbord en muis, DLNA media browser, opnemen via USB, gereed voor videotelefonie
Geluid 2 x 10Watt (RMS) 2 x 10Watt (RMS) 2 x 10Watt (RMS)
Wifi Wifi-Ready Wifi Wifi
HDMI 4 4 4
USB 3 3 3
Tuner DVB-C, DVB-T, DVBT2 DVB-C, DVB-T, DVBT2 DVB-C, DVB-T, DVBT2
Energielabel A voor 81cm (32″) modellen, A+ voor andere schermafmetingen
Diepte TV 31mm 31mm 31mm
Accessoires Netsnoer, afstandbediening, beweegbare voet, Scart-adapter, AV-kabeladapter

Update: Philips heeft inmiddels ook lagere modellen met Easy 3D (passief 3D) gelanceerd, waaronder de PFL4307 modellen.

Meer informatie

Lees meer over Philips’ nieuwe Smart TV interface in dit artikel.

Bekijk de nieuwe PFL6007, PFL7007 en PFL8007 high-end 3D TV series in dit artikel.

 • Delen:

Reacties

 1. corne
  03 september, 2012 om 0:09

  Ik heb de 47 inch van de 4000 serie.. Mooie tv voor wat die kost! maar het contrast is bagger vind ik, lijk meer op lcd tv naar mijn mening! Is nie te vergelijke met samsung.. Denk ook dat het komt omdat het scherm niet volledig glanzend is zoals bij samsung

 2. Ron
  16 juni, 2012 om 7:59

  Mooie tv met een prima beld maar de software is uien! Doet niet wat er belooft is, net zo als de help desk van Philips.

  • corne
   03 september, 2012 om 0:12

   Ik heb de 4000 serie maar vind het contrast bagger met dat tusse matven glanzend scherm! Ik vind het op lcd lijken komt niet in de buurt van samsung!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.