Panasonic komt met Viera Remote Pro app voor smartphones en tablets

24 februari 2012 1 Minuut 3 Reacties
Panasonic-Viera-remote

Panasonic wil met haar Smart Viera concept ervoor zorgen dat de TV het middelpunt van het dagelijkse leven wordt en dat je er alles mee kunt doen. De plasma en LCD TV's voor 2012 hebben we al voorbij zien komen maar daar hoort natuurlijk een applicatie bij die het delen van content op je smartphone of tablet nog eenvoudiger moet maken.

De nieuwe media applicatie van Panasonic is onderdeel van de Viera Remote Pro applicatie voor het bedienen van je TV en maakt het mogelijk content die op je tablet of smartphone staat eenvoudig naar je TV te sreamen, of andersom. De remote applicatie biedt standaard functies om onder meer het geluid en de kanelen te bedienen maar heeft dus meer mogelijkheden. Door middel van een zogenaamde ‘swipe’ beweging kun je content overheven naar de TV. Het is zelfs mogelijk websites naar de TV te gooien en door te gaan met surfen op je smartphone. Andersom kun je TV zender en programma’s die op de aangesloten USB HDD opgenomen zijn naar je smartphone of tablet sturen. Je kunt zelfs de TV uitzetten en verder kijken op je tablet of smartphone.

De Viera Remote Pro applicatie is momenteel alleen geschikt voor de high-end VT50 en WT50 modellen voor 2012 en kan binnenkort gedownload worden voor een Android smartphone / tablet en een iPhone of iPad.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (3)