Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

MasterImage toont Full HD tablet met bril-vrij 3D display

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2012, 13:09 Categorie3D smartphones

In de huiskamer wordt 3D steeds meer geaccepteerd maar op smartphones en vooral tablets heeft de techniek veel moeite om voet aan de grond te krijgen. Toch weerhoudt dit bedrijven als MasterImage niet van het verder ontwikkelen de techniek om een betere 3D ervaring te kunnen bieden op een mobiel display.

Chipfabrikant Qualcomm en ontwikkelaar van 3D displays MasterImage hebben tijdens het Mobile World Congress in Barcelona een 3D referentietablet getoond die gebruikmaakt van de autostereoscopische 3D techniek (bril-vrij 3D). Het nieuwe display is volgens MasterImage flink verbeterd ten opzichte van het model van vorig jaar. Het grote voordeel van dit display is de Full HD weergave. Hierdoor wordt ook het 3D beeld in een betere resolutie weergegeven.

Een nadeel van autostereoscopisch 3D is nog steeds dat je recht voor het display moet zitten om 3D content te kunnen bekijken. Zodra je van dit punt afwijkt kreeg je tot voor kort een wazig beeld te zien, maar met de nieuwe techniek zie je een scherp Full HD beeld in plaats van (wazig) 3D. Daarbij heeft het nieuwe dislpay een wijdere kijkhoek gekregen voor 3D weergave waardoor de zogenaamde ‘sweet spot’ waarin 3D weergave optimaal is eenvoudiger te vinden is.

Deze tablet kan niet alleen 3D materiaal weergeven maar ook opnemen. Aan de achterzijde bevinden zich namelijk twee 8 megapixel camera’s waarmee je 3D opnamen kunt maken. De tablet bevindt zich nog in de conceptfase maar zou eind dit jaar mogelijk in de eerste producten kunnen verschijnen.

Bron: TabletsMagazine

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.