Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

‘Hugo’ regisseur Martin Scorsese vertelt waarom 3D belangrijk is

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2012, 15:49 Categorie3D Films

De nieuwe film ‘Hugo’ van regisseur Martin Scorsese is reeds een groot succes, niet alleen door het verhaal maar ook door de 3D ervaring. Martin Scorsese is in ieder geval sinds het maken van Hugo overtuigd dat 3D een toegevoegde waarde heeft en wil al zijn toekomstige films in 3D opnemen. In onderstaande video legt de regisseur uit waarom het filmen in 3D voor hem belangrijk is.

Scorsese legt uit “We see in 3D, we see in space… most of us do. Space is part of our lives. It means something. I think, for the individual person who has a vision of telling a story through images, how that person uses space — that extra element, that extra dimension — to tell a story is very, very important.” Kortom, de ruimte de met 3D ontstaat is belangrijk bij het volledig vertellen van een verhaal zeer belangrijk.

Bron: Engadget

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. peterpan
  14 juni, 2012 om 19:45

  Ja dat wel we zien in 3d en volgens mij zelfs gedeeltelijk in 4d.
  Ik moet eerlijk zeggen dat de behoefte aan 3d films meer een soort van gadget is ipv een echte behoefte. Als cinefreak heb ik meer behoefte aan bijvoorbeeld panavision blurays. Ik vind de analoge camera digitaal gefilterd zoals op bluray geweldig. Voor mij kan geen een 3d film tegen de bluray van bv ghost met patrick swayzey of once upon a time in the west op.
  Er wordt hier in dit hoofdstukje een beetje rare vergelijking gegeven, de vergelijking met het leven ervaren als 3d en een 3d film.
  In de bioscoop kan ik me enigzins nog een beetje een voorstelling maken van wat scorsese bedoelt, vrij groot scherm en de creatie van ruimtelijke illusie, dat is waar het naar mijns inziens op neerkomt.
  Maar thuis moet je op z’n minst een 55 incher hebben staan die dit een beetje kan benaderen, dat is prijzig.
  De enigste plek waar dit geevenaard kan worden wat scorsese bedoelt zijn de 3d imax theaters, die laten je ook nog eens de 4e dimensie ervaren, weliswaar gecreeerd maar he het universum was toch ook een creatie?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.