Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony toont nieuwe bril-vrije 3D TV’s

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2012, 13:31 Categorie3D lcd

Net als vorig jaar toont Sony ook dit jaar tijdens de CES 2012 prototype bril-vrije 3D TV’s. De fabrikant had een 24 inch model met een Full HD resolutie en een 46 inch model met een 4K (Quad HD) resolutie tentoongesteld. Toch vielen de prestaties van het 24 inch exemplaar nogal tegen, vooral door het kleine formaat van het display. Het 46 inch model kreeg positievere reacties.

Het is inmiddels wel bekend dat 3D pas echt indrukwekkend is op een redelijk formaat TV, zeg vanaf 42 inch. Het 24 inch model is een stuk kleiner en daarnaast beschikt de TV ‘maar’ over een Full HD resolutie. Omdat de bril-vrije 3D techniek de resolutie de resolutie halveert hou je een nogal pixelig beeld over. Het 46 inch model met Quad HD resolutie heeft beide problemen niet aangezien een halve resolutie van 4K nog steeds Full HD is. Daarbij viel CNET op dat de TV nagenoeg geen last heeft van crosstalk, een probleem wat de meeste actieve en passieve 3D TV’s wel hebben.

Sony heeft nog geen plannen een van deze modellen op de markt te brengen. LG en Toshiba toonden deze week wel Quad HD bril-vrije 3D TV’s die dit jaar nog voor consumenten te koop moeten zijn. Toch zal het budget van de meeste consumenten te klein zijn voor deze TV’s. De verwachte prijzen liggen namelijk boven de 8.000 euro.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.