Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony lanceert HX850 en HX750 3D LED TV’s voor 2012

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2012, 13:27 Categorie3D lcd

Sony introduceert voor 2012 een tweetal nieuwe 3D LED TV series, waarbij volgens de fabrikant het beeld nog verder is verbeterd met nog gedetailleerdere HD beelden en nog realistischer 3D. Deze verbeteringen zijn vooral het gevolg van vernieuwde X-Reality en X-Reality PRO-technologie. Verder heeft Sony haar Internet TV platform uitgebreid met nieuwe applicaties en is het design van de TV’s aangepakt.

De intelligente beeldverbeteringstechnologie X-Reality PRO en X-Reality herkent een gezicht op het beeld en signaleert wanneer een achtergrond meer detail nodig heeft en past het beeld daarop automatisch aan. Ook identificeert de technologie welk soort content je aan het kijken bent: digitale TV, een online video, een foto, een DVD of Blu-ray Disc. Hierop wordt het beeld wordt aanpast. Daarnaast zijn X-Reality PRO en X-Reality aangepast aan 3D content. Super Resolution verrijkt 3D content nu ook naar High Definition. Het resultaat is een scherper beeld en strakkere scènes in 3D.

3D weergave

Verder zijn de nieuwe Sony 3D TV’s zijn voorzien van High Speed 3D panelen die een strak beeld moeten geven door een vier keer snellere refresh rate. Om de 3D beleving dynamischer te maken wordt het diepteperspectief automatisch gecorrigeerd; ongeacht of de content van internet, TV of een 3D videocamera komt. Het beeld dat je ziet, is volgens Sony minder wazig en fijner om naar te kijken, waardoor je je meer in de film kunt verdiepen.

Connectiviteit

Connectiviteit is een belangrijk element van de nieuwe Sony TV’s. Ze hebben allemaal geïntegreerde Wifi en het Sony Entertainment Network blijft continu groeien met meer kanalen, nieuwe apps en diensten. Ook wordt er continu meer on-demand films en muziek toegevoegd. Met Intelligent Connect en Wifi Direct kunnen eigen video’s via het thuisnetwerk op TV weergegeven worden. Met de ‘throw’-functie kan je foto’s en muziek direct op je tv “gooien” of een webpagina die je bekeken hebt “catchen” en deze met je meenemen.

Sony HX750

Design

Qua design heeft Sony de TV’s een ‘zwevende’ look meegegeven door een nieuwe voet. Daarnaast is nieuwe Monolithic design siervoet met geïntegreerde luidsprekers gecreëerd voor een hoge kwaliteit geluid. Het tweede nieuwe design is een stijlvolle voet die ook gebruikt kan worden op laag meubilair. Ook de 3D brillen hebben een makeover gehad: dankzij het titanium montuur zitten ze comfortabeler en zien ze er sportiever uit.

Milieuvriendelijk

In de nieuwste LED TV’s wordt de Scene Optimised Energy Saving technologie met Local en Frame Dimming gecombineerd. Dankzij deze efficiënte vorm van achtergrondverlichting wordt 15 tot 20% energie bespaart zonder aan helderheid, contrast of beeldkwaliteit te moeten inboeten. In vergelijking met vorige modellen verbruiken de TV’s 40% minder stroom. De meeste van de nieuwe modellen kregen het energielabel A+ en A Europees energie-efficiëntie label mee.

Sony HX850

 • X-Reality PRO
 • Motionflow XR 800Hz
 • Dynamic Edge LED met Local Dimming
 • Full HD 1080p
 • Sony Entertainment Network
 • 4x High Speed 3D panels
 • Geïntegreerde Wi-Fi
 • Nieuw Monolithic Design
 • Geïntegreerde luidsprekers
 • Energie-efficiëntielabel A (55” en 46”) en B (40”)

Sony HX750

 • X-Reality
 • Motionflow XR 400Hz
 • Dynamic Edge LED met Frame Dimming
 • Full HD 1080p
 • Sony Entertainment Network
 • 4x High Speed 3D panels
 • Geïntegreerde Wi-Fi
 • Elegante voet (voor 32”, 40” en 46”)
 • Energie-efficiëntielabel A+ (55”), A (46” en 40”) en B (32”)

Modellen en beschikbaarheid

Hieronder vind je de modellen die Sony in Nederland zal lanceren. Naast de HX750 en HX850 3D TV series komt Sony ook met de EX650 en EX550 LCD TV series. Een overzicht van deze TV’s vind je in dit artikel.

HX850-reeks – zwart met chroom rand (Monolithic Design)
KDL-55HX850: april 2012
KDL-46HX850: april 2012
KDL-40HX850: april 2012

HX750-reeks – zwart met chroom rand
KDL-55HX750: april 2012
KDL-46HX750: april 2012
KDL-40HX750: april 2012
KDL-32HX750: april 2012

 • Delen:

Reacties

 1. cc
  19 januari, 2013 om 17:42

  Ik heb al 8 jaar twee sony’s type 3000 en 4000.Ik ben er nog steeds
  tevreden over mooi beeld, echte kleuren, geluid is prima.We hebben
  tot nu nog geen problemen met beide tv en we hebben ze gekocht bij
  plasmavisie in Lunteren hij is de goedkoopste en de service is prima.
  Ik loop veel te kijken omdat ik weer een nieuwe tv gaat kopen en als ik zie het verschil in kleur dan komt de sony het beste uit de bus vooral sony 850, goed geluid, mooie en echte kleuren, mooi ontwerp.
  Daar ik altijd als drukker hebt gewerkt en veel met kleuren hebt
  gewerkt zie ik gauw het verschil van beeld kwaliteit en dan komt de
  sony op de eerste plaats.Samsung zijn de kleuren opgefokt en het beeld spiegeld als een gek.Dus mensen neem sony zal je geen spijt van
  krijgen.

 2. Luc De Waele
  08 augustus, 2012 om 23:44

  Na lang overwegen en vergelijken hebben wij voor het eerst een Sony Led tv KDL-55HX850 aangeschaft.
  Na altijd een hevige voorstander te zijn geweest van Panasonic (de laatste was een plasma 42 inch die we 7 jaar hadden en het nog steeds geweldig doet, maar we wilde een maatje groter…), dan toch overgestapt naar LED. En ik moet zeggen dat deze Sony overweldigend is! Knap van vormgeving, gebruiksvriendelijk en supermooi beeld! zeker geen spijt van!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.