Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung lanceert 2012 3D LED TV series met ES8000 topmodel

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2012, 0:09 Categorie3D lcd

Een nieuw jaar, nieuwe TV’s. Samsung heeft tijdens de CES 2012 haar nieuwe TV line-up voor 2012 gepresenteerd. De line-up bestaat onder meer uit de ES6100, ES6800, ES7000 en ES8000 3D LED TV series. Al deze modellen zijn uitgerust met actieve 3D weergave, Samsung’s Smart Hub portal en een nog slanker design. De high-end modellen zijn voorzien van een ingebouwde camera en Samsung’s Smart Interaction techniek.

Samsung’s premium Smart TV’s, zoals de ES8000 LED TV serie, E8000 Plasma TV serie en ES9000 OLED TV hebben een nieuwe 1 GHz dual core chipset. Daardoor kun je multitasken op de TV, zoals op je PC. Samsung’s Smart Hub interface is vernieuwd en werkt nu nog sneller en makkelijker. Met de nieuwe webbrowser kun je twee webpagina’s op hetzelfde moment openen voor prettiger internetten op de TV. Met de ondersteuning van Bluetooth HID (Human Interface Device) surf je met een Bluetooth toetsenbord en muis heerlijk over het web of gebruik je de vele andere mogelijkheden van de TV.

Smart Interaction

De Smart Interaction technologie maakt het mogelijk om je TV te bedienen door middel van gebaren of spraak. De feature is afhankelijk van een camera en microfoon, welke in het frame van de TV verwerkt zijn. Momenteel is het alleen mogelijk menufuncties, TV opties en de Smart Hub te bedienen middels deze functie. In een later stadium zal het ook mogelijk worden de functie binnen applicaties en games te gebruiken. De camera kan ook gebruikt worden voor gezichtsherkenning. Zo kan elk familielid een eigen Smart Hub account aanmaken, welke opgestart wordt wanneer de desbetreffende persoon voor de TV plaatsneemt.

Smart Evolution

Samsung maakt haar TV’s ook klaar voor de toekomst. Via een speciale gleuf in de 2012 modellen kan een kit geïnstalleerd worden met de nieuwste software, features en functies. Samsung brengt deze ‘Future TV kit’ elk jaar uit, waarmee je direct over de nieuwste technologie beschikt.

AllShare Play

Samsungs nieuwe AllShare Play is ook een verbetering. Met 5 GB aan gratis opslagruimte kun je thuis en onderweg met AllShare Play multimediacontent van verschillende devices – zoals camera’s, smartphones, tablets en notebooks – uploaden naar de AllShare Cloud Server.

Samsung ES8000

De Samsung ES8000 Smart LED TV moet volgens de fabrikant zowel in 2D als 3D de meest glasheldere beelden bieden dankzij Micro Dimming Ultimate, een nieuwe LED technologie (local dimming) voor beeldcontrast van Samsung. De technologie analyseert duizenden stukjes van het beeld om zo het LED backlight en het videosignaal voor elk stukje real-time te optimaliseren. Dit leidt volgens Samsung tot een toename van 20% in helderheid, rijkere kleuren, helderder beelden en hoger contrast. De lagere series maken gebruik van de Micro Dimming Plus techniek met een kleiner aantal zones. Helaas beschikt het topmodel, net als vorig jaar, weer niet over Full LED achtergrondverlichting.

De smalle randen van de TV’s 2011, zijn bij de Smart TV’s van 2012 nóg smaller. Het beeld is daardoor nóg groter dan je zou verwachten. Samsung heeft ook een nieuwe voet ontwikkeld met een U-vorm. De metallic voet in een U-vorm. Met het ultradunne ophangsysteem kun je er ook voor kiezen de Smart TV aan de muur te hangen.

Samsung ES8000 features:

 • Micro Dimming Ultimate local dimming
 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • Ultra Clear panel
 • Backlight Enhancer
 • Touch-pad afstandsbediening
 • dual-core processor voor multitasking
 • Smart Interaction
 • Ingebouwde microfoon en camera
 • 5mm dun frame
 • Inclusief twee 3D brillen
 • 800Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • Metallic design
 • 3D Sound
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 40 inch, 46 inch, 55 inch, 65 inch

Samsung ES7000

Ook de ES7000 serie beschikt over de Smart Interfaction features voor geavanceerde bediening. Het verschil met bovenstaande serie zit hem vooral in het design (geen U-Voet) en de local dimming techniek.

Samsung ES7000 features:

 • Micro Dimming Plus local dimming
 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • Ultra Clear panel
 • Backlight Enhancer
 • Touch-pad afstandsbediening
 • dual-core processor voor multitasking
 • Smart Interaction
 • Ingebouwde microfoon en camera
 • 5mm dun frame
 • Inclusief twee 3D brillen
 • 800Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • 3D Sound
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 40 inch, 46 inch, 55 inchSamsung ES6900

Het belangrijkste verschil met de bovenstaande series is dat de Smart Interaction en Smart Evolution feature ontbreekt. Je hebt dus ook geen beschikking over de ingebouwde camera en microfoon.

Samsung ES6900 features:

 • Micro Dimming Plus local dimming
 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • dual-core processor voor multitasking
 • Inclusief twee 3D brillen
 • 400Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 40 inch, 46 inch, 50 inch, 55 inchSamsung ES6800

Het belangrijkste verschil met de bovenstaande series is dat het design iets minder elegant en slank is. De ES6800 serie weegt net wat meer, is wat dikker en heeft een opvallend zwart frame rondom het display.

Samsung ES6800 features:

 • Micro Dimming Plus local dimming
 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • dual-core processor voor multitasking
 • Inclusief twee 3D brillen
 • 400Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 32 inch, 40 inch, 46 inch, 55 inch

Samsung ES6710 / ES65xx

De ES65xx en ES6710 series maken nog steeds gebruik van de Micro Dimming techniek maar moeten het doen zonder een dual-core processor. Ook het design verschilt minimaal.

Samsung ES6710 / ES65xx features:

 • Micro Dimming Plus local dimming
 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • 400Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 32 inch, 37 inch, 40 inch, 46 inch, 50 inchSamsung ES6300 / ES6340

De ES6300 en ES6340 series moeten het doen zonder de Micro Dimming techniek en hebben ook een lagere refresh rate van 200Hz.

Samsung ES6300 / ES6340 features:

 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • 200Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 32 inch, 40 inch, 46 inch, 55 inch

Samsung ES6100

De ES6100 serie is qua specificaties gelijk aan de ES6300 en ES6340 series, alleen is het design weer net wat anders.

Samsung ES6100 features:

 • Edge lit LED achtergrondverlichting
 • 200Hz refresh rate
 • Smart Hub
 • Drie HDMI aansluitingen
 • Drie USB poorten
 • 32 inch, 40 inch, 46 inch, 55 inch

De Samsung Smart LED TV’s zijn komend voorjaar verkrijgbaar in Nederland. De adviesverkoopprijzen kun je hier vinden.

 • Delen:

Reacties

 1. Dennis
  09 juli, 2013 om 1:47

  Ik zoek me rot naar betaalbare E7000 series samsung smart tv die geschikt zijn voor de evolution kit maar alles TV die ik vind op kieskeurig.nl van de e7000 serie zijn niet geschikt volgens deze site? KLopt de site niet of zijn de modellen oud? Is er een overzicht waar je kan vergelijken welke modellen evolution kit ready zijn?
  http://www.samsung.com/nl/consumer/tv-audio-video/televisions/tv-accessory/SEK-1000/XH?subsubtype=others

  • Martijn Chel
   09 juli, 2013 om 9:15

   Heb je het over de plasma serie?
   De ES7000 lcd tv serie is wel geschikt.
   De hoogste plasma tv serie ook.

 2. stefan
  27 oktober, 2012 om 14:09

  Hallo,

  ik heb gekeken maar is het enige verschil tussen de es7000 en de es8000 het metallic design ?

 3. stan
  04 juli, 2012 om 14:10

  En wat te zeggen van de kijkhoek.
  Ik vind het gewoon ’n lachertje dat mensen ’n (lcd/led) tv kopen waar je recht voor moet zitten, omdat hij anders verandert van kleur, contrast en helderheid. Je hoort er bijna nooit iemand over.

 4. bob
  25 april, 2012 om 18:20

  Is het verschil tussen de ES6100 (200 hertz) en ES6710 / ES65xx (400 hertz + local dimming) het prijsverschil €150 waard

  • Martijn
   25 april, 2012 om 19:01

   Local dimming (voor zover daar realistisch gezien sprake van is) zou voor mij die 150 euro wel waard zijn. Ik heb het verschil nog niet zelf goed kunnen bekijken maar als je een beetje filmfan bent zijn een hoog contrast en diepe zwartwaarden wel gewenst. Local dimming zorgt hier (gedeeltelijk) voor.

 5. jordy schepers
  04 april, 2012 om 22:00

  Goedendag,

  ik zit met een hele goede vraag

  ik zit te twijvelen tussen een samsung Led tv of een plasma
  het maakt me niet zo veel uit wat voor prijs het gaat mij om wat
  het beste is ?

  kan iamand mij helpen ?

  Groeten, Jordy Schepers.

  • Martijn
   05 april, 2012 om 0:05

   Hoi Jordy,
   Dat is inderdaad een goede vraag maar ook een lastige. Beide technieken hebben hun voor en nadelen.
   Simpel gezegd biedt LCD/LED het voordeel van dunne en zeer fraaie TV’s, minder (verschil wordt steeds minder groot) energieverbruik en een haarscherp (voor sommige mensen té scherp) beeld. Nadelen zijn vaak dat de zwartwaarden minder zijn dan bij plasma, dat ruis en artifacts door de hogere (zichtbare) scherpte eerder opvallen en dat er door de gebruikte LED techniek soms een witte waas rondom lichte objecten in een donkere omgeving gezien kan worden. Plasma wordt vaak door de fanatieke home cinema fans geprefereerd omdat de zwartwaarden zeer diep zijn en kleuren vaak natuurlijker overkomen dan op een LCD TV. Naar mijn ervaring gaven de betere plasma modellen van vorig jaar ook minder crosstalk problemen bij 3D weergave dan de LCD modellen.
   Ik hoop dat het iets duidelijker voor je is, maar ga vooral zelf vergelijken waar mogelijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.