LG vervroegt lancering 3D TV’s om markt in handen te krijgen

20 januari 2012 1 Minuut 1 Reacties
lg-lm9600-3D

LG heeft gisteren tijdens een persconferentie in Seoul, Korea haar 2012 3D TV line-up gelanceerd, wat een maand eerder is dan gepland. De TV's zullen vanaf volgende week in de Koreaanse winkels verschijnen waarmee de fabrikant hoopt een voorsprong te krijgen op andere grote 3D TV fabrikanten als Samsung en Panasonic.

LG pakt ook dit jaar weer groots uit wat 3D betreft, met verschillende nieuwe plasma en LCD TVs, home cinema systemen en Blu-ray spelers. Het doel is om 25 procent meer 3D sets te verkopen dan vorig jaar en hiermee marktleider te worden in de wereldwijde 3D TV markt. Een van de manieren waarop LG dit wil bereiken is door zich te richten op opkomende markten als het Midden-Oosten en Zuid-Amerika. Verder blijft LG vasthouden aan haar eigen passieve Cinema 3D techniek. Volgens de fabrikant zal deze techniek het uiteindelijk van de actieve 3D techniek winnen.

De eerste TV die volgende week in de Koreaanse winkels zal verschijnen is de LM670S (LM6700). De Koreaanse prijzen liggen omgerekend op op 1.400 euro voor een 42 inch model en 2.750 euro voor een 55 inch model. Wanneer de modellen in Nederland verschijnen is nog niet bekend.

Bron: Whathifi

Reacties (1)