Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

LG kondigt vier home cinema systemen met 3D audio technologie aan

Geschreven door
Geplaatst op4 januari 2012, 14:53 Categorie3D Sets

LG heeft de smaak van 3D goed te pakken. In september presenteerde de fabrikant al het HX906SX home cinema systeem met Cinema 3D Sound en deze trend wordt in 2012 doorgezet met de introductie van vier home cinema systemen met de nieuwe 3D audio technologie. Samen met de Cinema 3D TV’s wil LG de ultieme en meest optimale 3D ervaring bieden en het marktaandeel in 3D home entertainment vergroten.

De vier nieuwe home cinema systemen worden in de eerste helft van 2012 in de winkels verwacht. Het topmodel, de BH9420PW, zal tijdens de CES 2012 onthuld worden en beschikt over LG’s 3D Sound Zooming technologie. Deze techniek moet continue de geluidsweergave synchroniseren met de locatie en bewegingen van de 3D objecten op het scherm. Hiermee wil LG zowel qua beeld als qua geluid een echte 3D ervaring verzorgen. Daarbij beschikt het home cinema systeem over een zogenaamde 9.1-kanaals audioweergave welke vier ‘Upright’ 3D Speakers aan de standaard 5.1-kanaals set-up toevoegt. Deze speakers richten het geluid naar boven waardoor de verticale ruimte compleet met geluid gevuld wordt. Daarbij zorgt een 360º Reflector in elk van deze speakers voor reflectie van het geluid in alle richtingen.

Alsof dat nog niet genoeg is beschikt het systeem ook over LG’s 3D effect DSP algorithme dat ervoor moet zorgen dat de Sound Field Expansion technologie het horizontale veld nog verder vergroot. Ook de zogenaamde ‘sweet spot’ is vergroot waardoor kijkers altijd het gevoel moeten hebben midden in de actie te zitten, ongeacht de positie in de kamer. De BH9420PW wordt uitgerust met LG Smart TV functies voor een complete home cinema ervaring.

Tijdens de CES 2012 zullen we dus heel wat van LG gaan zien op het gebied van 3D. De modelnummers kunnen overigens afwijken voor Nederland wanneer de systemen gelanceerd worden. Over de prijs is nog niks bekend.

 • Delen:

Reacties

 1. melroy
  06 januari, 2012 om 21:03

  hallo ik heb deze homecinema set al in bezit en ik geef groot gelijk
  het geluid is in 3d modus uit ook zeer goed.
  en als je 3d modus aan zet wordt het geluids vermogen ind geheel verhoogt.

  maar net als lg zegt dat je het geluid van boven hoort heb ik niet ervaren. maar het klinkt zeer goed wel. speakers kun je makkelijk aanpassen hoeveel geluid uit speakers komt.

  ik zou het een 8,7 geven voor de gehele set.
  bij ik heb de lg hx906sx in bezit en koste 500 euro. dus voor iets nieuws is het een redelijke prijs

  ben erg tevreden mee

 2. Justintime
  05 januari, 2012 om 16:03

  *zucht*
  Here we go again….LG met hele mooie marketing termen bla bla…
  Een 5.1 versterker met twee upright speakers… UH UH.
  Kan ook twee speaker extra op een kanaal aanluiten, heb ik dan 9.1?? nee

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.