König lanceert 2D naar 3D converter

05 januari 2012 1 Minuut 4 Reacties
Konig-3D-converter

Als je geen 3D TV hebt maar wel van 3D beelden wilt genieten dan kun je gebruikmaken van een 2D naar 3D converter. Nou moet je dit in perspectief zien want ten eerste is het natuurlijk geen origineel 3D materiaal, ten tweede is het een hele andere techniek en ten derde is de kwaliteit niet echt denderend. König lanceert nu ook haar eigen CMP-2DTO3DCONV 2D naar 3D converter.

Dit apparaat wordt geleverd met 3D brillen die vergelijkbaar zijn met de anaglyph brillen die we nog van vroeger kennen. Toch werken ze net iets anders aangezien de kleuren van het beeld beter behouden blijven door het gebruik van een paarse en bruine kleur. Dit bekent overigens niet dat jet het volledige contrast behoudt het perfecte natuurgetrouwe kleuren, maar het is wel beter dan de standaard anaglyph oplossing. Wanneer je een bron aansluit op de converter wordt het materiaal in aangepaste kleuren op je TV weergegeven en zodra je de bril opzet is het in (soort van) 3D te bekijken.

Ook kun je het systeem gebruiken op een 3D TV. Het apparaat zet de content om in een Side-by-Side of Top-and-Bottom 3D formaat wat de 3D TV kan verwerken. Vervolgens kun je met de 3D brillen van de TV zelf het 3D beeld bekijken. Aan de andere kant worden de meeste 3D TV’s standaard met een converter geleverd wat waarschijnlijk een betere kwaliteit biedt.

De König CMP-2DTO3DCONV 2D naar 3D converter wordt geleverd met vier 3D brillen en is te koop voor een prijs rond de 160 euro.

Reacties (4)