Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hands-on review LG 84LM960V Quad HD 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2012, 15:17 Categorie3D lcd

Naast een 55 inch OLED TV had LG tijdens de CES 2012 nog een topmodel bij zich; de 84LM960V Quad HD 3D TV. Dit is dus niet zomaar een 3D TV, maar een TV die beschikt over een resolutie van 3840 bij 2160 pixels, ook 4K of Quad HD genoemd. De 84LM960V is onderdeel van de high-end LCD/LED TV series van LG voor 2012.

Door deze hoge resolutie wordt het nagenoeg onmogelijk om afzonderlijke pixels nog van elkaar te onderscheiden en is het bijna alsof je uit een raam naar buiten kijkt. Daarbij zorgt de hoge resolutie voor een betere 3D kwaliteit, een van de belangrijke features van dit model. De Quad HD resolutie is natuurlijk niet het enige opvallende aan dit model. Zo is het formaat van 84 inch zeker indrukwekkend en waarschijnlijk aan de grote kant voor de meeste woonkamers. Techradar heeft tijdens de CES 2012 een korte hands-on review van de 84LM960V kunnen maken.

De Quad HD TV, door LG Ultra Definition genoemd, geeft een zeer vloeiend en haarscherp beeld weer en is volgens Techradar dichtbij een bioscoopervaring dan elke TV tot nu toe geweest is. Zoals gezegd maakt de Quad HD resolutie het nu echt mogelijk een Full HD 3D naar elk oog te sturen, waar bij Full HD 3D TV’s ieder oog technisch gezien maar een half HD beeld voorgeschoteld krijgt. Ook op dit punt presteert de TV buitengewoon. Afzonderlijke horizontale lijnen zijn niet meer waar te nemen zoals dit wel bij voorgaande (grotere) Full HD TV’s van LG het geval was.

Een element dat ook opviel was de helderheid van het display, ondanks het feit dat het model gebruikmaakt van Edge Lit LED achtergrondverlichting. Kleuren en contrast worden hierdoor dynamisch en rijk weergegeven. Daarbij is motion blur tot een minimum beperkt en zijn bewegingen scherp en vloeiend. Een klein nadeel is dat de TV die LG toonde helemaal niet instaat was om 4K materiaal weer te geven. Er is momenteel namelijk nog geen simpele mogelijkheid om 4K bronmateriaal naar een met HDMI uitgeruste TV te sturen. Om deze reden maakte LG gebruik van Full HD materiaal dat door de TV omgezet werd in een Quad HD resolutie. Ondanks dit was het beeld zeer indrukwekkend.

De LG 84LM960V 84 inch Quad HD 3D TV moet in de tweede helft van 2012 op de markt verschijnen. Over de prijs is nog niks bekend. Bekijk de volledige LCD/LED TV line-up van LG, waaronder de LM960V serie, in dit artikel. 

 • Delen:

Reacties

 1. ikke
  25 januari, 2012 om 10:39

  komen er interessante TVs van LG uit in de eerste helft? welke?
  indien nee, welke is een aanrader ? (55 inch en meer)

 2. Henk
  23 januari, 2012 om 16:07

  Waarom wordt het uitgeven in de 2de helft van 2011 terwijl het artikel uit 2012 komt?

  • Martijn
   23 januari, 2012 om 16:09

   2012 natuurlijk 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.