Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hands-on met de Toshiba 55ZL2 bril-vrije Quad HD 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2012, 12:19 Categorie3D lcd

Begin september van vorig jaar presenteerde Toshiba haar 55 inch 55ZL2 3D TV al en de fabrikant heeft het model ook meegenomen naar de CES 2012 in Las Vegas. De 55ZL2 is de eerste Quad HD 3D TV ter wereld die werkt zonder het gebruik van een 3D bril. Nu zal de prijs van dit model waarschijnlijk voor de meesten aan de te hoge kant zijn maar interessant om te weten is of bril-vrij 3D er eindelijk aankomt.

De website Engadget en TheVerge hebben een korte hands-on ervaring met de 55ZL2 gehad en waren aardig onder de indruk. Vanzelfsprekend zijn 2D beelden in Quad HD resolutie indrukwekkend, maar hoe staat het met de 3D ervaring? Belangrijk punt bij een bril-vrije 3D TV is de zogenaamde ‘sweet spot’. Dit is een positie van waaruit je het meest optimale 3D beeld kunt bekijken. De Toshiba 3D TV geeft negen ‘sweet spots’, maar het meest optimale is vier of minder personen. Onderin de TV is een camera gebouwd met gezichtstracking. Hiermee geeft de TV aan waar je het beste kunt gaan zitten voor de beste kijkervaring. Eenmaal geïnstalleerd is de 3D ervaring positief, alleen moet je nogal stil blijven zitten om het 3D beeld te behouden. De autostereoscopische 3D techniek is in ieder geval van ver gekomen en lijkt nu eindelijk zijn intrede in de markt te kunnen maken, zonder al te veel verlies van kwaliteit.

In Nederland moet de 55ZL2 binnen niet al te lange tijd verschijnen. Volgens Toshiba ligt de adviesprijs op 8.900 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.