Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Haier toont compleet draadloze 55 inch 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2012, 18:19 Categorie3D lcd

De Chinese fabrikant Haier toonde afgelopen jaar al een aantal innoverende technieken zoals transparante TV’s, met gedachten te besturen TV’s, en TV’s die voorzien zijn van een draadloze stroomtoevoer. Ook tijdens de CES 2012 was Heier aanwezig en ging nog een stapje verder met een compleet draadloze 55 inch 3D TV.

Haier heeft de TV de naam “Completely Wireless TV” meegegeven omdat zowel stroom als video- en audiosignalen draadloos naar de TV verstuurd worden. De videosignalen worden verstuurd middels de WHDI (Wireless Home Digital Interface) techniek. Hierdoor kan ook high-definition 3D videomateriaal draadloos verstuurd worden. Voor de draadloze stroomtoevoer wordt gebruikgemaakt van de zogenaamde magnetische resonantie techniek. De afstand tussen de stroomontvanger en zender werd en de TV was zo’n 20 centimeter, maar dit zal in de toekomst uitgebreid worden.

Momenteel is het 55 inch model nog een prototype en Haier gaf aan dat er nog geen plannen zijn om de TV of de technieken op de markt te brengen.

Bron: FlatpanelsHD

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.