Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

China krijgt eigen 3D TV zender

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2012, 12:21 Categorie3D uitzendingen

In Europa wil 3D TV nog niet erg vlotten maar in Azië gaat het wat sneller. In navolging op landen als India en Japan krijgt nu ook China haar eigen 3D TV kanaal. China Central Television (CCTV) samen met vijf lokale zenders een 3D zender gelanceerd. In eerste instantie wordt het kanaal als proef ingezet en wanneer dit succesvol blijkt te zijn zal het kanaal na het Chinese nieuwjaar op 23 januari officieel gelanceerd worden. 

Tijdens de proefperiode zal per dag ongeveer 4,5 uur aan 3D content uitgezonden worden. Deze contact wordt gedurende de dag vervolgens herhaald. Wanneer op 23 januari blijkt dat de Chinezen warmlopen voor een 3D kanaal dan zal er meer content toegevoegd worden. Naast het feit dat 3D nieuw en interessant is spelen ook economische factoren een belangrijke rol. Zo beschikken de Chinezen samen over meer dan 500 miljoen TV’s. Zodra 3D ‘hot’ wordt moeten deze natuurlijk vervangen worden door 3D TV’s wat weer een hoop omzet genereert voor de detailhandel.

De reacties van Chinezen op het nieuwe 3D kanaal zijn nogal verdeeld. Sommigen kijken er naar uit en zijn positief, anderen blijven een hekel hebben aan het gebruik van een 3D bril.

Bron: BBC 

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.