Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba 55ZL2 bril-vrije 3D TV verschijnt in Japan voor 11.000 dollar

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2011, 13:36 Categorie3D lcd

De eerste bril-vrije 3D TV voor consumenten wordt deze maand nog verwacht in Japan en wel voor een indrukwekkende prijs van omgerekend 11.000 dollar. In Japan wordt de TV verkocht onder de naam Toshiba Regza 55X3 en in Europa onder de naam Toshiba Regza 55ZL2. Qua specificaties zijn beide modellen hetzelfde, met als belangrijkste feature natuurlijk een 3D ervaring zonder het gebruik van een 3D bril.

Daarnaast beschikt de 55 inch 3D TV over een 4K (Quad HD, 4.096 bij 2.160 pixels) resolutie en Toshiba’s CEVO Engine als aansturing. Het LCD display beschikt over LED achtergrondverlichting voor een breed contrast en diepe zwartwaarden. Ook kan de TV 2D materiaal real-time omzetten in 3D. Eerder liet Toshiba weten dat de 55ZL2 in december ook in Europa zal verschijnen, waarschijnlijk eerst in Duitsland. Nederland is in januari aan de beurt

Volgens Toshiba Nederland zal de prijs waarschijnlijk op 8.900 euro liggen, wat behoorlijk wat is voor de gemiddelde consument of de early-adopter. Volgens Toshiba ligt de adviesprijs op 8.900 euro.

Nog niet overtuigd van de kwaliteit van de 55ZL2? Lees dan dit artikel waarin Toshiba de bril-vrije 3D techniek uitlegt.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.