Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony: “Bril-vrij 3D is nog niet klaar voor consumenten”

Geschreven door
Geplaatst op28 november 2011, 17:28 Categorie3D lcd

We horen wekelijks nieuws over nieuwe 3D en OLED technieken van fabrikanten als Samsung en LG, maar rondom Sony is het aardig stil. Deze week heeft Managing director van Sony Gulf FZE, Osamu Miura, wat meer duidelijkheid gegeven over de toekomst van het bedrijf wat betreft de TV tak. Zo heeft LCD haar langste tijd gehad, komt OLED eraan en is de bril-vrije 3D techniek er nog niet.

Osamu Miura gaf aan dat de 3D techniek een belangrijk onderdeel vormt van de toekomstplannen maar dat er nog flink wat aandacht aan besteed moet worden voordat het echt klaar is voor 3D TV’s. Ondanks dat Toshiba dit jaar al een autostereoscopische 3D TV aangekondigd heeft denkt Sony dat er nog flink wat te verbeteren valt. Op kleine displays, zoals telefoons en camcorders, is het al mogelijk maar wanneer je naar een groot scherm wilt is er volgens Sony tijd nodig om dit te optimaliseren.

Ook heeft LCD haar langste tijd gehad. Sony maakt nog wel gebruik van de techniek maar de toekomst zal OLED zijn. Toch is het bedrijf ook hier nog niet helemaal klaar voor. Miura gaf aan dat het nog zo’n drie of vier jaar duurt voordat OLED TV’s op grote schaal naar consumenten gebracht zullen worden. Sony heeft overigens, in tegenstelling tot Samsung en LG, nog geen OLED modellen aangekondigd.

Bron: DigitalVersus

 • Delen:

Reacties

 1. justin
  29 november, 2011 om 12:20

  Tegen de tijd dat ik toe ben aan een nieuwe tv, dan zijn de kinderziektes met oled eruit.

 2. Simon
  28 november, 2011 om 20:20

  Mooi. Ik heb nu een LCD 3D TV en over een jaar of vijf wie weet weer vervangen. In de tussentijd kunnen ze OLED TV’s uitbrengen, de prijzen verlagen en aan brilvrij 3D werken.

  Ik hoop dat ze bij OLED TV’s vooral nog gaan werken aan de helderheid omdat LED TV’s toch nog een stuk helderder kunnen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.