Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

SMD lanceert Full HD 3D bril, ideaal voor gaming

Geschreven door
Geplaatst op7 november 2011, 10:36 Categorie3D Accessoires

Sony presenteerde eind augustus haar HMZ-T1 ‘Personal 3D Viewer’, een 3D bril met twee HD-Ready OLED schermen waarop 2D en 3D content bekeken kan worden. Toch lijkt de bril nu al achterhaald te zijn aangezien het bedrijf SiliconMicroDisplay (SMD) nu met eenzelfde soort bril komt die beschikt over twee Full HD displays. Met de bril, de ST1080, kan zowel 2D als 3D content afgespeeld worden.

Verder beschikt de ST1080 over twee HDMI aansluitingen om een 3D Blu-ray speler, 3D camera of 3D gameconsole aan te sluiten. de audio wordt naar de bril verstuurd middels een klein signaaldoosje en daarnaast kun je een audiobron aansluiting via de 3,5-inch minijack-ingang. Toch zijn de specificaties niet helemaal gewaagd aan de HMZ-T1 van Sony. SMD geeft aan een beeld te kunnen weergeven dat gelijkstaat aan een 100 inch scherm op 3 meter afstand. Sony geeft aan dat haar 3D bril vergeleken kan worden met twee 750 inch 3D schermen. Daarnaast heeft de Sony een ingebouwd surround audiosysteem terwijl de ST1080 het moet doen met stereo speakers.

De ST1080 heeft een contrastratio van 1.200:1 en een helderheid van 120 cd/m2, ideaal voor gaming en films. Interessant is ook dat SMD de glazen van de bril (de displays) 10 procent transparant heeft gemaakt waardoor je alsnog gedeeltelijk om je hee kunt kijken. Of dit goed is voor de game- of filmervaring vraag ik me af. Het zal moeten blijken of Sony’s 3D Viewer echt wat beters te bieden heeft.

De SMD 1080 zal in december op de markt verschijn voor een nog onbekende prijs.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.