Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

LG reageert op negatieve ervaringen met de LW980S 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2011, 13:35 Categorie3D lcd

Begin dit jaar presenteerde LG haar nieuwe Nano LED 3D TV’s die gebruik maakten van de actieve 3D techniek. Toch zijn deze modellen nooit op de markt verschenen omdat LG afgelopen zomer besloot toch voor de passieve 3D techniek te gaan die ook in onder andere de LW650S serie verwerkt is. Een nieuw model werd gepresenteerd in de vorm van de LW980S 3D TV met Nano LED techniek en local dimming.

Op 3 oktober plaatsten we de eerste ervaringen van een trouwe bezoeker met deze TV en hoewel de allereerste indruk positief was viel de na een aantal dagen toch behoorlijk tegen. Ook uit verschillende reacties op de review kunnen we opmaken dat meerdere bezitters niet tevreden zijn met de prestaties van dit ‘high-end’ model van LG. Zo wordt er gesproken over een matige local dimming techniek met een verminderd aantal LED zones, banding (verticale of horizontale strepen), halo-effecten (kleur gradaties), en matige zwartwaarden. Allemaal problemen die je natuurlijk niet verwacht van een TV van 2.000 (47 inch) of 3.000 (55 inch) euro.

We hebben natuurlijk LG om een reactie gevraagd en na wat standaard antwoorden hebben we in ieder geval een uitleg gekregen over de LED zones op de LW980S. LG heeft naar eigen met de specialisten in Korea gekeken naar wat er beloofd (omschreven) is en naar wat er geboden wordt. Het correcte aantal blokken voor local dimming van de LW980S in Nederland is als volgt:

– 55LW980S: 96 Blocks
– 47LW980S: 72 Blocks

LG legt verder uit: “De LW980s heeft dus inderdaad geen 288 blokken. Het zou kunnen dat er een misverstand is ontstaan op basis van een niet gelanceerde TV met bijna hetzelfde typenummer.  Oorspronkelijk bestond er een LW950S model met Nano Full LED technologie. Deze maakte gebruik van actieve 3D technologie en 288 (240) blokken local diming. Deze TV zou in de eerste helft van 2011 geïntroduceerd worden en is ook (met actieve 3D) voorgesteld op de CES beurs in Las Vegas.”

“LG heeft echter besloten zich toe te leggen op de passieve 3D technologie die gebruikt wordt in de Cinema 3D tv’s, omdat deze een comfortabelere kijkervaring biedt dan actieve 3D. Daarom heeft LG het actieve LW950S model uiteindelijk toch niet op de markt gebracht. Na een aantal maanden is het gelukt om een passieve Cinema 3D TV met Nano Full LED technologie te combineren. Deze TV, de LW980S, heeft 96 (72) blokken voor local dimming en is net gelanceerd in Europa.”

Over de overige problemen met banding of halo-effecten zegt LG dat dit door een matige afstelling van de TV kan komen. Er zijn geen grotere aantallen klachten binnengekomen en LG ziet zelf ook geen directe problemen met de modellen. LG geeft aan consumenten hulp te willen bieden voor een optimale afstelling. Hiervoor moet je contact opnemen met de klantenservice.

Kortom, LG houdt vast aan de high-end kwaliteit van de LW980S modellen en heeft geen problemen van enige soort weten te ontdekken. Mocht je zelf positieve of negatieve ervaringen met de 47LW980S of 55LW980S hebben dan lezen we het graag terug onder dit bericht.

Update 10/11 16.00: LG Nederland heeft in een reactie van LG Global te horen gekregen dat de modellen in andere landen, waaronder Korea, ook beschikken over 72 of 96 LED blocks en dus niet de eerder genoemde 288 LED blocks.

Claims that the same model TVs sold in Europe is of lower quality or contains fewer dimming blocks than the TVs sold in Asia are unsubstantiated and false. The LG 55LW980 with 96 local dimming blocks is the same around the world. The confusion seems to be originating from the fact that the LG 55LW950, which was only sold in Korea, contained 288 dimming blocks. The LEX8 also contained 288 dimming blocks.

The reason behind the differences in the number of dimming blocks has to do with the fact that the LW980 and LW950 use different technologies to generate 3D images. The LW980 utilizes film patterned retarder (FPR) while the LW950 relied on shutter glasses technology. Although there are fewer dimming blocks in the newer LW980, the fact is that overall BLU brightness has been enhanced from 6,200nit to 8,700nit in the LW980.

LG apologizes to any journalists who were given the incorrect information and specifications for the LW980. This was due to an innocent communication mix-up during the model’s transition from LW950 to LW980 in the market. All spec sheets have been corrected.

 • Delen:

Reacties

 1. Henkie
  10 januari, 2012 om 22:31

  Hallo, ik heb samen met 2 andere mensen een review gegeven voor de 55LW980S op kieskeurig.nl. Ik heb zelf een techneut van LG aan de lijn gehad en ik zou veel te kritisch zijn over hun topmodel. Nu lees ik in het voor stuk dat LG mensen wilt helpen die klachten hebben. Banding en blooming, hier kunnen ze niets aan doen is ook niet op te lossen met een firmware of software update of upgrade. Voor mijn problemen werd ik terug verwezen naar de dealer waar ik het scherm aangeschaft heb. Wat een service om je op deze wijze onder je verantwoordelijkheid uit te komen. Ik zit HD Digitaal te kijken en heb diverse instellingen toegepast om een mooi en strak beeld te krijgen. De dealer heeft nog geprobeerd om een servicemonteur van LG bij mij thuis te krijgen. Zodat hij via het servicemonteur de instellingen en waardes aan kan passen. Helaas schijnt niet mogelijk te zijn ? Andere merken sturen zelfs een geheugen stik met firmware of software op om een mooi strak beeld te krijgen. Wat dat betreft blijft LG enorm achter in veel dingen maar niet over hun service te spreken. Ik wil graag passief systeem en hoop dat de CES die nu gaande is het ultieme scherm voor mij heeft. Groet Henkie.

 2. JR
  18 november, 2011 om 9:17

  Goedemorgen,
  Lg heeft op de italiaanse site nog steeds vermeld dat het om 288 dimming gaat. Ze noemen hem daar LW980G.
  kijk onder tab blad nano led / cinema 3d
  Misschien toch ander model????

  • Martijn
   18 november, 2011 om 10:20

   Ja, maar dat is nog steeds een fout. Er komt echt geen LW980 model met 288 zones.

  • justin
   18 november, 2011 om 10:58

   Joh, wat gek 😉 dat is de manier hoe LG werkt zo lang niemand er wat van zegt of weet daar? Waarom zou je het dan veranderen?

   Geeft alleen maar aan wat voor amateuristische bende LG.

   Van communicatie hebben ze weinig gehoord.

 3. rinus
  06 november, 2011 om 11:35

  Dit is dus wat er echt aan de hand is. En maar vertelen dat het aan de instelingen ligt. Koop deze tv niet.

  http://www.digitalversus.com/lg-lw980s-tv-dead-water-news-21881.html

 4. Sabbas
  03 november, 2011 om 10:49

  Huppie Kees,
  Bij BCC in Leidschenhage stond hij opgesteld naast de LG 650S.
  Heb hem daar ruim een week geleden bekeken.
  Ik zag eigenlijk geen verschil in beeldkwaliteit met de LG650S.
  Nu moet worden gezegd dat de omstandigheden om tot een goed oordeel te komen, niet goed waren. De zon scheen door de winkelruit naar binnen…
  Gezien de reacties hier en de misleiding geloof ik niet dat ik nog een keer s´avonds ga kijken.

 5. HolgerNL
  02 november, 2011 om 18:03

  Na 2 weken elke instelling te hebben geprobeerd blijft het
  allemaal slecht. Vandaag is een monteur geweest dus nu maar afwachten. Maar het verhaal is heel simpel, ik heb dik betaald voor 288 led zones, dus wil ik die ook. Mocht dat niet gaan dan gaat ie gewoon retour, desnoods via de rechter maar ik laat me door niemand zo oplichten.

 6. GerardH
  01 november, 2011 om 21:24

  Dat is dus absoluut niet waar. LG heeft meerdere malen verteld dat er 288 blokken zijn. Op de website van LG heeft dit ook gestaan bij het juiste model !!! Dit is pas recent gewijzigd in een aantal landen.
  Kijk op: http://www.lg.com/it/TV3D/index.jsp en klik op het middelste plaatje. Voila NANO met 288 blokken.

  Kijk op: http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/televisions/LG-3d-tv-55LW980T.jsp en klik op specificaties. Alweer 288 blokken.

  • Martijn
   01 november, 2011 om 21:34

   Ja, ok. Daar heb je gelijk in. Ik had het vooral over de persberichten die wij gekregen hebben. Daarin werd het niet vermeld.
   Het is duidelijk miscommunicatie tussen de technische en marketing mensen bij LG. Laten we het daar op houden.
   Natuurlijk niet goed te praten.

 7. rinus
  01 november, 2011 om 17:58

  Ik heb hem een paar dagen in huis gehad en heb nog nooit zo een slechte tv gezien die zoveel last heeft van banding en haloing.
  Ik zag zelfs met voetbal in het gras de led lampjes.
  Zwart was in mijn ogen donkergrijs.Heb uuren besteed aan de insteling en kreeg het niet voor mekaar om een mooi plaatje te krijgen. Dit is natuurlijk van LG een hele zwakke uitleg. Als het aan de insteling ligt en ze willen je daar mee helpen laten ze dan die instelingen op hun site zetten.En niet dat je moet gaan bellen.Deze tv is gewoon geen 3000 euro waard.

  • Martijn
   01 november, 2011 om 18:36

   Het is in ieder geval een poging van LG om de mensen op weg te helpen. Daarnaast is het ‘onze’ fout dat we uitgegaan zijn van 288 LED zones. Dat heeft LG nooit bekendgemaakt.

   Ik zie twee kanten aan het verhaal. Daarnaast moet ik de TV eerst zelf kunnen zien om de conclusie te kunnen trekken die jij trekt. Als het echt zo is wat je zegt (en anderen) dan is het natuurlijk helemaal correct dat ze hier geen 3000 euro voor mogen vragen.

   • Huppie Kees
    01 november, 2011 om 19:29

    Ik heb lang gedubt om de 55LW980S aan te schaffen.
    Wel geduld gehad om de eerste gebruikerservaringen te vernemen. Helaas is het toestel nog niet in winkels te zien. Gebaseerd op filpmjes en berichten m.b.t. 96 zones, banding en halo-effecten besloten om deze “High end TV” niet aan te schaffen.

   • Justin
    02 november, 2011 om 10:26

    Martijn je bent niet de enige. Zelfs op de IFA stand heeft LG het bevestigd en geadverteerd met 288 LD zones.

    Gewoon een kwestie van erg slechte communicatie inderdaad.

    Ook ik heb elke instelling geprobeerd om banding te voorkomen en de blockzones te reduceren…. Maar niets heeft geholpen.
    Ben trouwens nieuwsgierig of LG dan bij je langs komt om de boel te calibreren. Dan rechtvaardigt het die 3000 euro wel 😉

    Waarom standaard instellingen in een tv zetten, als deze niet goed zijn?

   • Sabbas
    03 november, 2011 om 10:35

    LG had die 288 wel op de WEB-site staan. Klanten die op grond daarvan kochten behoren dus de mogelijkheid te krijgen hun TV terug te leveren.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.