Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Fujifilm onthult FinePix REAL 3D V3 bril-vrij 3D fotolijstje

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2011, 20:13 Categorie3D Accessoires

De mogelijkheden om zelf 3D opnamen te maken met een smartphone, tablet, fotocamera of camcorder worden steeds groter dus is er vraag naar manieren om dit materiaal weer te geven. Fujifilm is inmiddels alweer teo aan de derde versie van jaar FinePix REAL 3D digitale fotolijst waarbij de 3D weergave-techniek flink verbeterd moet zijn. Op het fotolijstje kunnen 3D video’s en 3D foto’s bekeken worden zonder het gebruik van een 3D bril.

De FinePix REAL 3D V3 heeft een 7.2 inch display met een resolutie van maximaal 1.600 bij 600 pixels en maakt gebruik van de lenticulaire 3D techniek. Eerdere modellen en andere bril-vrije 3D apparaten als de Nintendo 3DS maken gebruik van de parallax barrier-technologie. Het nadeel van deze techniek is dat je helderheid verliest en de overgang tussen verschillende kijkposities een zwarte streep door het beeld oplevert. De lenticulaire techniek moet zorgen voor helderdere beelden en natuurlijk 3D.

De fotolijst kan zowel 2D als 3D materiaal weergeven en video’s met een resolutie tot 720p. Verder krijg je 512MB aan intern geheugen, stereo luidsprekers, een SD card reader, een USB poort en een HDMI aansluiting. In Japan zal de FinePix REAL 3D V3 vanaf 12 november te koop zijn voor omgerekend 460 euro. Of en wanneer het model naar Europa komt is niet bekend.

Bron: Slashgear

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.