Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Epson kondigt Moverio 3D headset met doorzichtige displays aan

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2011, 20:14 Categorie3D Accessoires

Na Sony en SMD komt ook Epson met een speciale 3D headset voor het (eenzaam) bekijken van 3D films en het spelen van 3D games. De Moverio 3D headset wordt voorlopig alleen in Japan gelanceerd en is voorzien van een controller die draait op het Android besturingssysteem. Een andere leuke feature is dat de twee displays doorzichtig zijn waardoor je ook gewoon kunt communiceren met de rest van het gezin.

De twee displays die in de bril verwerkt zijn hebben een resolutie van 960 bij 540 pixels, zijn 0.52 inch groot en moeten ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt naar een 80 inch scherm te kijken op een afstand van 5 meter. Dit zegt overigens weinig meer want zowel SMD als Sony gebruiken andere afstanden en andere schermgrootten. De headset kan zowel 2D materiaal als 3D materiaal weergeven. Voor 3D weergave wordt de side-by-side methode gebruikt.

Bij de 3D headset wordt een controller geleverd, uitgerust met Android 2.2. Deze controller stuurt de headset aan en is jammer genoeg middels een kabel verbonden. Via de controller kunnen diverse videobestanden afgespeeld worden en ook is het apparaat voorzien van Wifi, een microSD card reader en een microUSB aansluiting.

De Epson Moverio zal eind deze maand in Japan verschijnen voor omgerekend 560 euro.

Bron: Techradar

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.