Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

De strijd tussen actief en passief 3D wordt voortgezet in de rechtbank

Geschreven door
Geplaatst op24 november 2011, 20:23 Categorie3D lcd

LG en Samsung liggen elkaar al een tijdje niet op gebied van 3D. LG claimt dat haar 3D TV’s Full HD 3D weergave bieden maar Samsung zegt dat dit absoluut niet het geval is door de halve resolutie van passief 3D. Inmiddels is Samsung niet de enige meer die genoeg heeft van de uitspraken van LG want Sony wil LG voor de rechter dagen voor de uitspraken en tests die het bedrijf doet om de passieve 3D techniek te promoten.

De druppel voor Sony was dat het onafhankelijke TNS Global in opdracht van LG onlangs een onderzoek hield onder winkelend publiek in Australië. Hier werd men zowel een passieve (LG) als een actieve (Samsung en Sony) 3D TV’s voor de neus gezet en moest men de voorkeur voor een van beiden uitspreken. Volgens LG gingen de stemmen massaal naar de passieve Cinema 3D TV’s van het merk. 82 procent zou de TV van LG verkiezen boven die van Samsung of Sony.

Niet alleen de resultaten van het onderzoek schoten Sony in het verkeerde keelgat maar ook het feit dat LG de resultaten in een promotiecampagne wil gaan gebruiken. De Sydney Morning Herald meldt nu dat bronnen hebben aangegeven dat Sony inmiddels dreigt met een rechtszaak om de uitkomsten van het onderzoek. Het gebruik van de resultaten in een promotiecampagne zou volgens Sony zeer misleidend zijn. LG heeft al aangegeven zich niets van de dreigementen van Sony aan te trekken. Wanneer beide fabrikanten in de rechtbank eindigen krijgt LG het druk want het bedrijf is al in een strijd verwikkeld met Samsung om uitspraken dat de passieve 3D techniek beter is dan de actieve 3D techniek en dat het een Full HD 3D weergave zou bieden.

Bron: TheAge

 • Delen:

Reacties

 1. justin
  29 november, 2011 om 12:30

  Ben nieuwsgierig hoe dit gaat aflopen.

  Het is vaker voor gekomen dat LG het niet zo nauw neemt met het noemen van specificaties die niet waar zijn.

  Bv. Koelkast energielabel die ietwat overdreven was Bosch/Siemens hebben dat toen ook aangevochten.

  De 980s natuurlijk.

  En ik vraag me af de HX 906 cinema set. 9.1 speakers met een 5.1 versterker? ?
  Lijkt me echt heel knap.

  De geloofwaardigheid van LG is aan het wegzakken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.