Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

BenQ lanceert 24 inch XL2420T 3D gaming monitor

Geschreven door
Geplaatst op18 november 2011, 18:14 Categorie3D tv's

BenQ heeft haar “Gaming LED” Xl serie uitgebreid met de 24 inch XL2420T. Deze 3D monitor is volgens BenQ van de allerhoogste kwaliteit en bevat LED achtergrondverlichting. Het bedrijf omschrijft de monitor als de ultieme gaming monitor voor professionele en competitieve FPS (First Person Shooting) games. Voor een prijs van 369,00 euro moet de XL2420T binnenkort op de markt verschijnen.

De nieuwe 3D monitor bevat een certificering voor NVIDIA’s 3D Vision 2 3D brillen voor een optimale 3D ervaring achter de PC. Verder krijg je een Full HD resolutie (1920 bij 1080 pixels), een verversingsfrequentie van 120Hz, 2D en 3D weergave, een helderheid van 350 cd/m2, een responsetijd van 2ms en een contrast van 12.000.000:1. De eQualizer techniek moet daarnaast zorgen voor extra details in donkere gebieden op  het scherm. De XL2420T is ook uitgerust met de NVIDIA 3D LightBoost technologie om het scherm dubbel zo helder dan de oorspronkelijke helderheid te maken voor nog meer levendige beelden.

Voor een optimale game-ervaring heeft BenQ de monitor voorzien van een speciale FPS-modus. Deze geeft toegang tot twee profielen die qua helderheid, contrast, kleur en scherpte optimaal afgesteld zijn. In de game-modus kun je zelf online bekijken welke instellingen andere gamers gebruiken bij specifieke games.

Bij dit alles krijg je een afstandsbediening om snel toegang te krijgen tot het OSD en de modus te veranderen,  een Dual Link DVI aansluiting, twee HDMI aansluitingen, één DisplayPort 1.2 aansluiting en een USB-hub met drie USB poorten. Binnenkort moet de monitor in de winkels liggen voor een adviesprijs van 369,00 euro.  • Delen:

Reacties

  1. jeroen
    14 oktober, 2016 om 15:29

    Ik heb laatst Battlefield gespeeld met een gaming monitor waar de response tijd op 1 ms lag. Ik fraggte ze allemaal weg. Soms is het kiezen tussen graphics en gameplay maar met een goede gaming monitor ontstijg je als het ware dit dilemma

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.