Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3D home cinema projectors winnen aan populariteit

Geschreven door
Geplaatst op29 november 2011, 18:12 Categorie3D Onderzoeken

We hebben de afgelopen weken een groot aantal nieuwe 3D projectors van verschillende merken voorbij zien komen, waaronder modellen van Panasonic, Sony, Optoma en JVC. Consumenten lijken ook te geloven in 3D projectie, in de VS althans. Recent onderzoek door Quixel toont aan dat de verkopen van 3D projectors in afgelopen kwartaal met 121 procent gestegen zijn ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar.

In de VS zijn 3D projectors nu goed voor 16 procent van de totale ‘Home projection’ categorie. De totale projectie markt daalde afgelopen kwartaal qua volume overigens met 7 procent terwijl er jaarlijks 2 procent groei in de markt zit.  Volgens Quixel is de belangrijkste reden voor de groei dat projectie echt meeslepend is. Hierdoor kiezen consumenten in eerste instantie al voor een projector. 3D dompelt je nog verder onder in de filmervaring en is voor deze consumenten dus nog interessanter. Het onderzoeksbureau verwacht dat volgend jaar de helft van het aantal verkochte projectors over 3D weergave zal beschikken.

Heb jij een 3D projector in huis of zou je deze verkiezen boven een 3D TV? Laat het weten in de comments hieronder.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.