Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

3D Blu-ray steeds populairder

Geschreven door
Geplaatst op15 november 2011, 19:52 Categorie3D Blu-ray

Uit onderzoek van de Stichting Blu-ray Disc Promotie Benelux blijkt dat het aantal verkochte Blu-ray discs in 2011 60 procent hoger zal liggen dan in 2010. Dit jaar worden er naar schatting 2,4 miljoen Blu-ray films verkocht. De drukste maanden zijn net aangebroken met de feestdagen in december. De verwachting is dat voor deze feestdagen nog ruim een half miljoen Blu-ray films verkocht worden.

Inmiddels beschikt 1 op de 6 Nederlandse huishoudens over een Blu-ray speler. Niet iedereen een Blu-ray speler met 3D weergave maar het aantal consumenten dat dit wel doet stijgt hard. Zo zal in december één op de twee verkochte Blu-ray spelers een 3D Blu-ray speler zijn. GfK Retail and Technology verwacht dat er dit jaar in Nederland circa 155.000 3D Blu-ray spelers worden verkocht. Na het succes van de films IMAX: Deep Sea, Tron Legacy, De Verschikkelijke Ikke en Rio op 3D Blu-ray, brengen de filmmaatschappijen in aanloop naar de feestdagen nieuwe 3D films uit.

Voor een compleet overzicht van 3D Blu-ray films die reeds gelanceerd zijn en die nog gelanceerd gaan worden kun je terecht op deze pagina.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.