Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

THX gecertificeerde HD TV’s bieden de beste beeldkwaliteit

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2011, 22:00 Categorie3D lcd

Je ziet het wel vaker als belangrijk marketingargument van een TV fabrikant; THX gecertificeerd. Dit houdt in dat een TV door een langdurig en uitgebreid proces van tests is gegaan bij de THX laboratoria. Hier testen ze op meer dan 400 punten om exceptionele beeldkwaliteit en signaalverwerking prestaties in je home cinema systeem te garanderen. In de VS zijn een aantal THX gecertificeerde HDTV’s naast HDTV’s zonder THX certificaat gezet.

Bij de 7e jaarlijkse HDTV Shoot-Out van Value Electronics of Scarsdale, New York, komen amateurs, hobbyisten en professionals bij elkaar om de “King of HDTV” van het jaar te kiezen. Dit jaar stonden de THX gecertificeerde Sharp ELITE PRO60X5FD, Panasonic TX-P65VT30 en LG 60PZ950 tegenover de Sony 55HX920, Samsung PS59D8000, en Samsung UE60D8000 zonder THX certificaat. Overigens zijn alle modellen voorzien van 3D weergave.

Elk jaar is er ook een iemand van THX en elke fabrikant aanwezig om elke TV uit te lichten en vragen te beantwoorden. Nadat de modellen allen gekalibreerd waren door professionals en beoordeeld werden door het publiek middels testpatronen en demo video’s was het duidelijk dat de THX gecertificeerde TV’s met de prijzen naar huis gingen.

De overduidelijke winnaar was de Sharp ELITE PRO60X5FD LCD TV met LED achtergrondverlichting. Dit model bevat de beste displaytechnieken van Sharp waar ook Pioneer’s vroegere modellen van voorzien werden. De Panasonic TX-P65VT30 zien we terug op de tweede plaats en de Samsung D8000 plasma TV vinden we terug op plek drie. De Panasonic en Sharp TV’s werden geprezen om het uitstekende contrast en de diepe zwartwaarden. Dit resultaat laat zien dat LCD/LED TV’s veel vooruitgang geboekt hebben de afgelopen jaren, zeker aangezien dit de eerste keer is dat een LCD TV wint.

Wel moet gezegd worden dat de Panasonic en Samsung modellen significant goedkoper zijn dan de Sharp ELITE modellen.

Wil je de hele shoot-out terugkijken of eens kijken hoe dit in zijn werk gaat? Op deze YouTube pagina staan alle video’s die tijdens het evenement gemaakt zijn. Erg interessant om eens te bekijken. Alle resultaten van de shoot-out kun je hier terugvinden.

Bron: THX

 • Delen:

Reacties

 1. Ton Kuijper
  15 oktober, 2011 om 17:06

  Om vast te watertanden…..
  De Amerikaanse Sharp Elite Pro website:
  http://elitelcdtv.com
  Met alle technische specificaties en manuals.

  Ik heb de .de .nl en .eu al geprobeerd maar die zijn er (nog?) niet. Ik hoop wel dat de 70″Elite Pro ook naar Europa komt.

  Ton

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.