Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Samsung boekt grote winst maar verliest marktaandeel 3D TV’s

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2011, 19:29 Categorie3D lcd

Met al die fabrikanten die verlies draaien, waaronder Sony en Panasonic, moeten er natuurlijk ook fabrikanten zijn die hiervan profiteren. Samsung is momenteel de grootste TV fabrikant ter wereld en de kwartaalcijfers van afgelopen kwartaal laten zien dat de groei er nog altijd inzit. De verkoopomzet ging met 5 procent omhoog en ook de operationele winst steeg 13 procent in vergelijking met het derde kwartaal van vorig jaar.

Het vierde kwartaal is altijd het kwartaal waar de meeste omzet en winst behaald kan worden aangezien consumenten tijdens de feestdagen pas echt uitpakken. Toch lijkt het wat 3D TV’s betreft iets minder te gaan dan voorgaande maanden, in de VS althans. Zo had Samsung de eerste helft van dit jaar een marktaandeel van 55 procent in de 3D TV markt. Dit is inmiddels gedaald tot 49 procent in september. De fabrikant die het meeste van Samsung’s aandeel heeft weten af te snoepen is LG. De Koreaanse concurrent heeft momenteel een marktaandeel van 19 procent, wat begin dit jaar nog 5 procent was. De passieve Cinema 3D TV’s doen het blijkbaar erg goed in de VS.

Panasonic en Sony vinden we beiden terug op plek drie met 13 procent marktaandeel. Sharp loopt erg ver achter met 2 procent.

Bron: Whathifi

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.