Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Review: Sony BDP-S480 3D Blu-ray speler

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2011, 18:33 Categorie3D Blu-ray reviews

Begin dit jaar introduceerde Sony drie nieuwe 3D Blu-ray spelers waaronder de BDP-S480. Dit model kost in gemiddeld tussen de 115 en 150 euro en moet 3D Blu-ray weergave plus Bravia Internet Video brengen. Op het eerste gezicht is de speler een wat hoekig model met weinig franje maar eenmaal aangesloten op je TV zou de ware aard van de speler naar boven moeten komen.

Wel is de BDP-S480 zeer dun en komt deze met een minimalistische afstandsbediening. Verder beschikt de speler onder meer over SD upscaling naar Full HD, een ethernetaansluiting en de mogelijkheid om een draadloze Wifi adapter aan te sluiten, DLNA certificering voor het streamen van media binnen je thuisnetwerk, toegang tot de Gracenote entertainment database, smartphone bediening, toegang tot het internet middels een eenvoudige webbrowser en ondersteuning voor alle HD audioformaten.

Qua multimedia mogelijkheden is de speler dus rijkelijk uitgerust. De Bravia Internet Video portal geeft je toegang tot een grote (al is dat nog veel minder dan bijvoorbeeld Philips en Samsung) hoeveelheid applicaties en video on demand diensten, de browser geeft je (beperkte) toegang tot het simpel surfen op internet, en via USB of DLNA kunnen verschillende media worden afgespeeld. De BDP-S480 ondersteunt een grote hoeveelheid bestanden, van MKV en DivX tot AAC en WMA. Nederlandse video on demand content wordt onder meer verzorgd door SBS6, Net 5, NOS en Veronica.

Met de Quickstart functie ingeschakeld is de speler een van de snelsten om je Blu-ray film op TV weer te geven. Nadeel het inschakelen van deze functie je wel wat meer kost qua energieverbruik aangezien de speler continue klaarstaat om alles in één keer op te starten. De smartphone bediening werkt vlot en neemt de simpele functies van de afstandsbediening over.

Qua beeldkwaliteit en audiokwaliteit biedt de BDP-S480 erg veel waar voor het geld. De kwaliteit doet niet onder voor spelers ronde de 250 euro en beelden worden dan ook voorzien van dynamische kleuren, diepe zwartwaarden en een hoog contrast. Details zijn in overvloed aanwezig wat natuurlijk het grote voordeel van Blu-ray is. Ook de audiokwaliteit is zeer indrukwekkend. 3D content wordt ook zonder moeite weergegeven. Hier en daar missen wat net wat detail door de aanwezige crosstalk en kleuren kunnen soms wat flets overkomen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.