Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Review: Philips 58PFL9956H Platinum 21:9 Cinema 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2011, 16:52 Categorie3D lcd reviews

Philips heeft begin september tijdens de IFA 2011 beurs twee nieuwe Cinema 21:9 modellen gepresenteerd. De Cinema Gold versie is 50 inch en maakt gebruik van de passieve (Easy 3D) 3D techniek, terwijl de Cinema Platinum versie het topmodel is met een formaat van 58 inch en de actieve 3D techniek (3D Max). We hebben er lang naar uitgekeken, maar inmiddels hebben we de Philips 58PFL9956H/12 Platinum Cinema 3D TV uitgebreid getest.

De Philips 58PFL9956 is de opvolger van de 58PFL9955 en moet volgens Philips zowel in 2D als 3D modus de beste kwaliteit bieden die je momenteel kunt vinden. Een aantal verbeteringen ten opzichte van de 58PFL9955 zijn uitgebreidere Smart TV functies, verbeterde speakers, 2D naar 3D conversie, ingebouwd Wifi, Mulitview ( plus two player gaming), USB opnamemogelijkheden, local dimming in 3D modus, en een verwerkingssnelheid die opgevoerd is naar 1200Hz.

Philips 58PFL9956: Specificaties

Verdere belangrijke specificaties van de Cinema 21:9 Platinum 3D TV zijn Full LED achtergrondverlichting met local dimming, een resolutie van 2560 x 1080 pixels, toegang tot het Philips Net TV platform, de Bright Pro technologie voor een hogere beeldhelderheid, LED Pro technologie voor een hoog contrast en diepe zwartwaarden, de HD Natural Motion techniek voor trillingsvrije en vloeiende beelden, Pixel Perfect HD voor vloeiende en natuurlijke bewegingen, en Ambilight Spectra 3 voor de ultieme bioscoopervaring in huis.

De TV beschikt over vier HDMI poorten waarvan één HDMI 1.4 met ARC (Audio Return Channel), twee USB poorten, een SCART connector, een component aansluiting, een ethernet poort, en een SD card reader. Middels DLNA kun je media op andere apparaten binnen je thuisnetwerk streamen naar de TV en mocht je een Android of iOS smartphone of tablet hebben kun je de TV bedienen middels een gratis te downloaden applicatie.

Klein nadeel is dat er nog een aantal connectors, zoals de RGB component en analoge stereo aansluitingen, op de achterzijde naar de muur wijzen. Dit is wat onhandig wanneer de TV aan de muur wordt gehangen, maar gelukkig gaat het om aansluitingen die de meesten onder ons niet zullen gebruiken. De meest belangrijke aansluiten, waaronder HDMI, USB, ethernet en de SD card reader bevinden zich aan de linkerzijde van het scherm of aan de onderzijde (inkeping aan de achterzijde), wijzend naar beneden.

Philips 58PFL9956: Design

Iets wat natuurlijk gelijk opvalt aan het design is het 21:9 formaat. Dit is een stuk langwerpiger dan de standaard 16:9 TV’s en is dan ook iets om rekening mee te houden bij het plaatsen van je TV. De TV is niet zo slank als we van bijvoorbeeld de Samsung of LG high-end modellen gewend zijn, maar 2.6cm zal voor veel mensen het verschil niet maken. Het model is netjes afgewerkt met een grijs/zwart frame met daar omheen een doorzichtige plastic rand. De Platinum TV is ook niet een van de lichtste TV’s met een gewicht van 29 kilo (inclusief standaard).

Het mooie van deze standaard is dat deze als tafelstandaard en muurbeugel dient. Met behulp van een paar eenvoudige schroeven kan het apparaat op en TV meubel of aan de muur gehangen worden. Wij hebben de TV op de standaard gezet en helaas voelde dit niet heel stevig aan. Natuurlijk zal de TV niet snel van de standaard vallen, maar je hoeft de TV maar even aan te raken en hij wiebelt alle kanten op. Dat is wel een klein minpuntje aangezien je elke keer dat dit gebeurt een hartverzakking krijgt, zeker gezien de prijs die je voor dit model betaalt.

Aan de bovenzijde en de zijkanten van de TV bevinden zich de LED lampjes voor de Ambilight verlichting. De dynamiek van de verlichting en de kleur kunnen via het menu van de TV afgesteld worden naar eigen smaak. Ook kun je aangeven dat de kleur van je muur (beperkte selectie) is zodat de verlichting hierop aangepast wordt. Aan de onderzijde van het scherm bevindt zich nog een ‘bar’ waarmee de TV fysiek bediend kan worden. Het is en subtiele toevoeging aan de TV, zonder grote of oplichtende knoppen, en past mooi bij het algemene design.

Philips 58PFL9956: Instellingen

Wanneer je de TV voor het eerst aanzet krijg je op een eenvoudige manier te zien wat je allemaal kunt instellen. Je wordt door een stappenplan geloodst waarbij je de netwerkinstellingen configureert, de zenders instelt, de beeldinstellingen naar eigen wens instelt, en de audioinstellingen optimaliseert. De eerste (basis) instellingen zijn eenvoudig te volgen en geven een redelijk resultaat.

Toch hadden we wat moeite met de netwerkinstellingen. Blijkbaar is het bij een draadloze internetverbinding alleen mogelijk de zogenaamde Hex code (wachtwoord) in te voeren, terwijl veel mensen gebruik maken van een ASCII code. Meerdere pogingen om het wachtwoord van het Wifi netwerk in te voeren mislukten totdat we erachter kwamen dat de ASCII code omgezet moet worden naar een WEP code. Op een website als deze kun je jouw WEP wachtwoord omzetten naar een Hex code, wat 9 van de 10 keer zou moeten werken.

Je kunt het beeld en het geluid van de TV op een ‘Smart’ manier instellen. Philips geeft je een aantal stappen waarbij je steeds de keuze hebt uit twee identieke afbeeldingen die qua contrast, helderheid, scherpte, etc. van elkaar afwijken. Jij maakt op dat moment de keuze voor de beste en mooiste afbeelding in jouw optiek. Na een aantal van deze stappen kan de TV bepalen wat de optimale beeldkwaliteit is voor jou. Hetzelfde geldt voor het geluid. Natuurlijk is dit maar een basisinstelling en er kan veel meer uitgehaald worden.

Optimale instellingen

Wanneer je het beeld handmatig wilt optimaliseren kunt je dit doen in het configuratiescherm. Hier heb je onder meer de keuze uit een aantal Smart beeld instellingen als Persoonlijk, natuurlijk, cinema en game. Bij persoonlijk kun je alle instellingen naar eigen smaak inrichten en bij de andere modi krijg je al wat geoptimaliseerde presets.
Voor deze review hebben we gekozen voor de cinema modus. Daarbij hebben we gekeken naar welke instellingen het beeld daadwerkelijk optimaliseren en welke instellingen wel leuk zijn maar het beeld niet natuurlijker maken. De belangrijkste instellingen die we gebruikt hebben vind je hieronder.

Algemeen

 • Contrast: 55 (in 3D modus op 84)
 • Helderheid: 50
 • Kleur: 50
 • Scherpte: 2 (in 3D modus 4)
 • Ruisreductie: uit
 • Tint: warm (bij de ‘gewenst’ optie verder af te stellen)
 • Lichtsensor: uit

Pixel Perfect HD

 • Perfect natural motion: uit (vloeiende maar onnatuurlijke bewegingen. Deze instelling laat het beeld meer lijken op een computerspel bij animatie en een real-life soap bij film. Mocht je dit mooi vinden kun je het natuurlijk aanzetten)
 • Clear LCD: aan
 • Super resolutie: uit
 • Perfect contrast: minimaal (brengt een iets levendiger contrast)
 • Dynamische achtergrondverlichting: uit / optimaal beeld (soms wordt het contrast te sterk overdreven en ook lijkt de achtergrondverlichting soms net iets te laat aangepast te worden.
 • Mpeg reductie: uit
 • Kleurverbetering: uit
 • Gamma: -2
 • Videocontrast: 90 (in 3D modus 100)

Als je de standaard Cinema modus en de geoptimaliseerde Cinema modus vervolgens naast elkaar legt zul je zien dat het niet heel veel afwijkt. Het contrast bij de geoptimaliseerde modus is wat hoger, zwart is wat dieper en het beeld is over het algemeen iets minder flets. Verder kun je elementen als de helderheid van de Ambilight verlichting en de diepte van het 3D effect zelf afstellen.

Dit zijn de meest optimale instellingen in de ruimte waar wij de tv in hadden staan en hoeft dus niet voor andere ruimten te gelden. Ook is het een kwestie van persoonlijke smaak.  Let wel dat de instellingen geoptimaliseerd zijn voor (HD) films, wat ook wel het belangrijkste onderdeel is van deze 21:9 TV.

Philips 58PFL9956: Gebruiksgemak

De menu’s op de TV zijn zeer gebruiksvriendelijk. Zoals gezegd, via de Smart beeld en geluid instellingen kun je eenvoudig een aardige beeld- en geluidskwaliteit krijgen en de grote iconen en overzichtelijke menu’s maken het makkelijk je weg te vinden. Je kunt daarnaast zo diep graven als je wilt om de optimale instellingen te krijgen. Een klein nadeel is dat de menu’s niet altijd even snel reageren. Ook haperen de animaties vaak.

Het menu dat je tijdens het kijken op kunt roepen (‘adjust’ knop op de afstandsbediening) is weer niet zo gebruiksvriendelijk. Het is onduidelijk waar je links en rechts nog extra opties hebt doordat het menu over het beeld licht en de menu opties te donker zijn. Dit had wat strakker en intuïtiever vormgegeven kunnen worden.

De afstandsbediening is zeer eenvoudig, bevat de meest belangrijke knoppen (functies), is strak vormgegeven en ligt goed in de hand. Wellicht hadden er wat knoppen voor geavanceerde functies aan toegevoegd kunnen worden, welke nu om twee of drie drukken op de knop vragen.

Philips 58PFL9956: Features

Qua features is de 58PFL9956 volledig uitgerust. De meeste mogelijkheden hebben we bij de specificaties reeds besproken, maar we lichten er nog een paar uit.

De Smart TV functies van deze TV bieden alles wat je nodig hebt om online content te vinden, entertainment applicaties te downloaden en bestanden binnen je thuisnetwerk te streamen. Helaas is het ons niet gelukt verbinding te maken met een DLNA gecertificeerde computer, maar wel was het mogelijk om media vanaf een Sony Tablet S te streamen naar de TV, via DLNA. Hier werden helaas niet alle bestandsformaten ondersteund. De TV ondersteunt AVI, MKV, H264/MPEG-4 AVC, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4 en WMV9/VC1 bestanden.

Het Net TV platform is de place to be voor het downloaden van applicaties, het surfen op het internet en het bekijken van video-on-demand content. Het aanbod voor Nederland is groot met verschillende applicaties van onder meer commerciële en publieke omroepen om programma’s terug te kijken. Dit werkt allemaal naar behoren, alleen is de browser nogal traag en worden vaak javascripts en Flash bestanden niet gelezen of niet ondersteund. Ook blijft het lastig om via de afstandsbediening een onscreen keyboard te gebruiken. Ben je dus van plan veel met Facebook, Twitter en de browser te gaan werken dan is een optioneel keyboard wel aan te raden. Jammer is ook dat 9 van de 10 applicaties niet uitgerekt kunnen worden naar het 21:9 formaat, net als de Net TV portal zelf. Kortom, voor een aantal applicaties is Net TV leuk en interessant, maar voor de browser hoef je het niet te doen.

Ook de USB opnamemogelijkheid is een mooie feature, al zijn veel huishoudens in Nederland al voorzien van een digitale decoder waarmee hetzelfde bereikt kan worden. Toch kan het van pas komen om snel even iets op te nemen of te pauzeren. Ook het afspelen van media via de USB aansluiting of de SD card reader verloopt zonder problemen, al ondersteunt de TV ook hier niet alle bestandsformaten.

Multiview is een leuke feature om tijdens het kijken van een film je Facebook status bij te werken, informatie over de film op te zoeken of een Twitter bericht te plaatsen. Het beeld wordt in tweeën gedeeld waardoor je niks hoeft te missen. Een andere feature waarbij het beeld ook in tweeën wordt gedeeld maar op een andere manier is de Dual View Gaming modus. Speel je een two-player game dan kun je wanneer je beiden een 3D bril op hebt op volledig scherm spelen. Iedereen speler krijgt aleen zijn eigen gameplay fullscreen voorgeschoteld. We hebben dit met de PS3 op de proef gesteld en het is absoluut een verbetering ten opzichte van het split-screen gaming. Alleen jammer dat je er een bril voor op moet hebben.

Philips 58PFL9956: Beeldformaten

Het unieke van deze TV is natuurlijk het formaat van het display; 21:9. Vooral bij het bekijken van HD films die in in deze resolutie opgenomen is het een ware bioscoopervaring. Toch is het ook mogelijk om 16:9 films en TV programma’s op te rekken naar een 21:9 resolutie. Hiervoor zijn verschillende opties aanwezig waar je uit kunt kiezen. Nadeel is dat je aan de boven en onderzijde van het beeld wat verliest, maar de upscaling naar de hogere resolutie is nagenoeg vlekkeloos. Het beeld wordt niet pixel en er verschijnen geen rare artifacts door het oprekken van het beeld.

Philips 58PFL9956: SD beeldkwaliteit

De SD beeldkwaliteit hebben we getest met zowel SD materiaal via een digitale decoder als een SD film op DVD. Om te beginnen moeten we gewoon zeggen dat dit echt een TV is voor HD films. In HD presteert het model het beste en vind je alles terug wat je in een high-end TV zoekt. Maar, je ontkomt helaas nog niet aan SD materiaal, zeker niet wanneer je dagelijks TV programma’s en series kijkt.

De weergave van SD materiaal is niet perfect, maar bij welke TV is dit wel perfect? In sommige shots (afhankelijk van de kwaliteit van de content) vind er blokvorming plaats en snel bewegende shots kunnen over een paar frames uitgesmeerd worden wat de kwaliteit niet ten goede komt. Dit is vooral waar te nemen wanneer je SD materiaal wat 4:3 of 16:9 is probeert uit te rekken naar de 21:9 resolutie van de TV. Het is natuurlijk verleidelijk dit te doen aangezien je anders zwarte randen aan de zijkanten houdt. Hoewel de TV erg goed presteert in het oprekken van 16:9 beelden naar het 21:9 formaat worden de SD beelden er niet beter op. Maar, in vergelijking met andere LCD TV’s presteert de Philips naar behoren en krijg je ook wanneer je SD materiaal bekijkt goede kwaliteit.

Overigens kun je de ruis-onderdrukking en MPEG-onderdrukking bij SD materiaal wel in geringe mate gebruiken om het beeld net iets soepeler en gaver de krijgen.

Philips 58PFL9956: HD beeldkwaliteit

Zoals gezegd is HD materiaal datgene waar de TV het liefst en het best mee omgaat. Beelden worden ontzettend levendig en dynamisch weergegeven. De Full LED achtergrondverlichting en de local dimming techniek zijn indrukwekkend te noemen. Het zwart, en de daarbij behorende grijswaarden, komen aardig dicht in de buurt van de plasma TV’s van Panasonic welke momenteel de beste zwartwaarden hebben. De local dimming techniek maakt het contrast nagenoeg subliem alleen zijn er soms momenten waarin de achtergrondverlichting in een bepaald gebied van het beeld net te laat uitgezet of aangezet wordt.

Qua kleur is er niks opgevallen dat we zouden willen veranderen. Kleuren zijn natuurlijk, huidstinten zijn realistisch en het bereik is ontzettend breed. Er is ook totaal geen vorm van ruis, artifacts of motion blur opgevallen tijdens het kijken naar HD materiaal vanaf een Blu-ray disc of via de digitale decoder. Clouding hebben we nergens waar kunnen nemen en ook de bij compleet zwarte beelden is er nergens een rand of gedeelte te bekennen waar een witte gloed over ligt. Titels over beeld en aftiteling op een zwarte achtergrond ziet er zeer strak uit, zonder enige vorm van halo’s of artifacts. Kortom, HD materiaal is nagenoeg perfect op deze TV.

Zoals hierboven al aangegeven hebben we de Perfect Natural Motion optie eigenlijk van het begin af aan uitgezet. Het geeft inderdaad vloeiendere beelden, maar tegelijkertijd komen deze iets onnatuurlijker over. Het is een persoonlijke optie en allicht uit te proberen. De opties ruis- en MPEG-onderdrukking hebben we in HD modus niet gebruikt, wat absoluut winst in de beeldkwaliteit oplevert.

Een extra positief punt zijn de kijkhoeken van de TV. Bij menig model hebben we er nogal eens last van dat je niet te ver uit het midden kan zitten waardoor je contrast en helderheid verliest. Bij de 58PFL9956 is dit amper het geval. De kijkhoeken zijn zeer breed en dus ook vanaf een stoel aan de zijkant kan van een optimaal beeld genoten worden.

Philips 58PFL9956: 3D beeldkwaliteit

Qua 3D laat Philips zien dat ze ook op dit vlak niet achterblijft op de grote concurrenten. De 3D ervaring is vooral door het 21:9 beeldformaat (en de afmeting van 58 inch) zeer indrukwekkend. Door de local dimming techniek, welke in tegenstelling tot het vorige model nu ook in 3D modus werkt, is het contrast erg hoog, zijn de zwartwaarden zeer diep (bijna plasma diep) en krijg je een hoogwaardige 3D ervaring. Toch is het beeld, ondanks de local dimming techniek, in 3D soms net iets te donker.

De 2D naar 3D conversie, waar we tot op heden niet vaak positief over geweest zijn, valt erg mee. We hebben Avatar (2D, via een digitale TV zender) om laten zetten naar 3D. Het 3D effect is absoluut niet overweldigend, maar het voegt daadwerkelijk iets aan de film toe. Wel moet je dan genoegen nemen met wat motion blur en enige vorm van crosstalk.  Crosstalk is soms (niet altijd) ook aanwezig bij native 3D films, vooral bij snelle shots in actie scenes. Als je niet weet dat crosstalk bestaat zal het je misschien niet eens opvallen. Maar, dit lijkt een punt te zijn waar bijna elke fabrikant nog moeite mee heeft.

Een ander nadeel, wat er naar mijn idee niet zou moeten zijn, is dat de 3D bril zoemt. Dit hebben we nog niet eerder bij een 3D TV gemerkt. Het zijn natuurlijk actieve brillen die werken op stroom, maar het geluid was zeer vervelend. Continu heb je een zoemtoon in je oor. Natuurlijk raak je er aan gewend, maar elke keer wanneer een film wat stiller is of wanneer je de bril opzet valt het op en irriteer je jezelf eraan.

Het lijkt er overigens ook op dat Philips de Ambilight verlichting iets anders heeft afgesteld in 3D modus. De veranderingen in licht zijn iets subtieler, waarschijnlijk voor een comfortabelere 3D ervaring. Ook zou je denken dat er qua kleur van de Ambilight verlichting rekening gehouden wordt met de donkere glazen van de 3D brillen, maar bij bepaalde kleurtinten wijkt de kleur van het Ambilight licht iets af van de kleur op het scherm.

Ook opvallend is dat wanneer via de Playstation 3 een 3D film of 3D game opstartten de TV die niet automatisch herkende. Het beeld werd zwart terwijl de audio en de film gewoon bleven lopen. Wanneer we de TV kort met de afstandsbediening uit- en aanzetten kwam het beeld in 3D tevoorschijn.

Philips 58PFL9956: Geluidskwaliteit

De geluidskwaliteit van de 58PFL9956 is verbazingwekkend goed. Het geluid is dynamisch, met voldoende bereik en ook lage tonen. Ook kan het de kamer gemakkelijk vullen met een luid volume en toch de kwaliteit behouden. Natuurlijk, zoals altijd, raden we alsnog aan om een echte home cinema set bij een TV van deze klasse aan te schaffen. Bij een 21:9 beeld hoort nu eenmaal een geluidsweergave van bioscoopkwaliteit.

Philips 58PFL9956: Conclusie

Alles bij elkaar opgeteld geeft de 58PFL9956 Platinum 3D TV daadwerkelijk een ultieme bioscoopervaring. Er zitten hier en daar wat verbeterpunten, maar over het algemeen presteert dit model vele malen beter dan menig ander (LCD) model op de markt. Ook is de TV compleet uitgerust met alle features die je maar kunt wensen, zowel qua aansluitingen en streaming, als Smart TV mogelijkheden en optimalisatie van het beeld en de audio.

Door de Full LED achtergrondverlichting en local dimming techniek krijg je zowel in 2D als 3D modus een hoog contrast met extreem diepe zwartwaarden. Voeg daar een ultiem bioscoop beeldformaat aan toe en je hebt de ideale TV om bioscoopfilms thuis weer te geven. Mocht je puur TV programma’s en series kijken dan is wellicht een 16:9 TV de beste optie, maar waarschijnlijk ligt je budget dan ook niet op het prijsniveau van dit model. De echte filmfan die zijn thuisbioscoop perfect wil inrichten zal na één avond met dit model niet meer zonder kunnen.

De 3D ervaring op deze TV is niet perfect, zoals bij vele modellen. Er is nog steeds sprake van een zeer lichte vorm van crosstalk en het beeld is net wat te flets en te donker om het perfect te noemen. Ook is het zoemen van de 3D bril behoorlijk vervelend. Wanneer je het eenmaal hoort blijft het je irriteren. Toch kunnen we zeggen dat de 3D ervaring nagenoeg op hetzelfde niveau ligt als de high-end plasma modellen van Panasonic en Samsung. Alles bij elkaar genomen levert de Philips 58PFL9956 Platinum 3D TV een buitengewoon indrukwekkend plaatje en een complete home cinema ervaring.

Minpunten

 • Crosstalk bij 3D weergave
 • Zoomende 3D brillen
 • Een van de duurdere TV’s

Pluspunten

 • Ultieme bioscoopervaring met 21:9 beeld
 • Zeer veel functies en features
 • Hoog contrast en diepe zwartwaarden
3DTV Magazine
Beoordeling
9.010Martijn Chelproduct • Delen:

Reacties

 1. henk
  17 september, 2015 om 20:26

  hallo allemaal ik kan zeggen dit is mijn vierde tv van philips nooit geen klachten gehad.

  Op dit moment heb ik 58pfl9956h 2013 gekocht met veel plezier en zeer goed beeld.

 2. Lex
  07 april, 2014 om 11:29

  Ik heb deze TV al bijna twee jaren. De TV is gekoppeld aan mijn home-cinema de PHILIPS HTS9540/12.
  Beeld kwaliteit 2D is perfect;
  Beeld kwaliteit 3D is zeer goed, ook niet vermoeiend;
  Beeld kwalitiet 2D/3D kan beter, misschien afhankelijk van de film;
  Geluid is WAARDELOOS met name 360 Surround;
  Geluid via de HTS9540/12 is PERFECT met name 360 Surround, je waant je midden in de omgeving wat uitgezonden wordt;
  WiFi is niet bepaald SNEL, ondanks 802.11N implementatie;
  Aansluitingen zijn voor mij voldoende, maar menig keer hapert de Easylink aansluiting met de home-cinema en dan is opnieuw starten gewenst;
  Functionaliteit met home-cinema weinig doordacht, mist namelijk de RADIO functionaliteit / weergave;
  Internet en SMARTTV is niet wat ik verwachtte,namelijk geen SKYPE mogelijkheid,geen NETFLIX, geen HTML-5, javascripts en Flash en niet alle MP4 bestanden zijn afspeelbaar.
  Al met al wordt het tijd voor een nieuw firmware update!

  • Erezoon
   07 april, 2014 om 19:06

   Alles klopt wat ik hier lees… Ik heb de tv 9955 en ook de hts 9540.
   Minpunten zijn de radio … Wat een ramp zeg …
   En als ik het geluid op beter geluid zet in de instellingen van de hts krijg ik constant een harder en zachter geluid uit mijn boxen. Heel vervelend. Ook als ik de radio opzet gaat dat volume precies harder en zachter . Heeft iemand hier ervaring mee?
   Ook graag een nieuwe update aub van mijn tv of hts.

 3. Mustafa
  09 november, 2013 om 22:50

  Beste mensen..
  Ik heb de tv net aantal weken. Ik moet zeggen, dat ik nog geen problemen heb gekregen en hopelijk gebeurd dit ook niet.
  In het begin had ik de instellingen tot zover ik het wist aangepast. Maar kwam erachter dat het niet echt mooi op werd. Nadat ik de ervaringen van 3d magazine had gelezen, zag ik, dat zij voor een optimale beeld met de juiste instellingen hadden. Ik moet zeggen, dat dit wel een enorm verschil is. Wat een kwaliteit !!
  Ik ben erg super blij mee, dat jullie dit uitleggen in jullie ervaring, Bedankt !! Hoeft niet alleen voor deze tv te zijn, mag wel in elk tv met ervaring uitleggen 😉 (dat zal ongetwijfeld ook zo zijn)

  Ik kijk de tv zenders gewoon op 16:9 beeld. Waarom? omdat de tv vanzelf al groot is en daardoor het nog steeds goede grootte heeft. Want de hoogte is net 3cm na net zo hoog als een 55inch tv. Natuurlijk maak je het voor jezelf nog spannender en verheug ik me elke x meer om een film te kijken op een bluray.
  Want dan kijk je dus 21:9 en elke x is het prachtig om dit te zien. 1 woord VETT !!
  Als je de zenders namelijk ook op 21:9 zet of je doet autoFill (automatisch aanpassing op je volledige beeld), dan is het niet meer zo leuk om een film te zien. Puur omdat je dit formaat eigenlijk al gewend bent en dit hoort in mijn beleving niet.

  De films die ik heb gekeken op deze tv zijn:
  Avatar
  Ironman 3
  Man of steel

  Ik hoop echt dat Philips nog met de nieuwere model komt, want voor mij is dit echt wel een ultieme thuis bioscoop ervaring !!

  Bedankt !

  (excuses voor mijn taal/spel fouten, als die er zijn 🙂 )

 4. Leon
  13 juli, 2013 om 10:34

  Spijtig om te lezen dat er zoveel mensen met problemen zijn met dit model. Ik kan alleen maar zeggen dat mijn toestel geen van deze problemen kent en zou absoluut geen andere tv meer willen. Kleurreproduktie, ambilight, scaling en het beeldformaat zijn echt fantastisch. DVD materiaal wordt prima weergegeven (gebruik een philips bdp7500, kan ook ondertitels verschuiven) en blu-ray is helemaal perfect.

  Is alles perfect aan deze tv? Had graag een 2e hd tuner gehad of een betere implementatie van multiview omdat je nu een ‘gewoon’ 16:9 gebied krijgt met de ene bron en een klein schermpje ernaast met een andere bron. Een Formule1 race kijken met een kleine weergave van de cockpit camera op een ander kanaal kan dus niet zonder een externe decoder en dan is het niet eens full screen. Dit terwijl picture in picture niet echt nieuwe technologie is en ik in de prijsklasse van dit toestel echt wel 2 tuners had verwacht.

  Er is wel een 2e tuner, die is voor satellietontvangst. Werkt overigens prima maar het was wel mooi geweest als er een 2e cam slot aanwezig zou zijn zodat ik mijn ziggo ci+ cam en voor de sat een upc direct cam zou kunnen plaatsen. Nu ben ik alsnog aangewezen op een externe satellietdecoder, of weet iemand een cam te vinden die 2 sims ondersteund en ci+ compatibel is?

  De opname mogelijkheden op een usb harddisk kun je enkel gebruiken als je de tergend langzame nettv tv gids gebruikt. Wil je iets anders kijken wanneer een opname loopt dan heb je pech, zelfs switchen naar een hdmi bron kan niet terwijl in multiview wel verschillende bronnen beschikbaar zijn. Plan je een opname in zodat de tv vanuit standby moet gaan opnemen zorg dan dan je eerst een opname start van bijv 5 minuten en daarna de show die je echt wilt opnemen. De eerste opname doet het niet (schijnt te maken te hebben met later starten van de ci decoding) en de volgende opname werkt dan prima. De opnamekwaliteit is overigens uitstekend.

  De 21:9 beeldverhouding is voor mij perfect en vindt het enorm spijtig dat Philips met productie hiervan is gestopt, temeer omdat verbeteringen in de firmware hierdoor volledig uitblijven terwijl de mindere punten van het toestel juist in de software zitten.

  Deze ergernissen vallen echter volkomen in het niet bij hetgene waarvoor ik dit toestel heb aangeschaft, films kijken, of moet ik zeggen beleven?

 5. jack
  12 juni, 2013 om 21:17

  Heb dit toestel in januari gekocht. Per dag ging die zeker 1 keer uit zichzelf uit en weer aan. Ambilight gaf binnen een week al problemen. Reparateur is to 3 keer toe langsgeweest. Probleem is opgelost na vevanging van de moederbord. Echter kreeg het beeld daarna veel last van ruis. Zou daarna een omruilvoorstel krijgen van philips, echter liet dat zich weken op zich wachten. Uiteindelijk heeft mediamarkt rotterdam een omruil gedaan omdat het te lang duurde. Tot mijn verbazing heeft dit toestel ook zn mankementen. Bij de omschakeling 2D naar 3D of andersom gaat het beeld rollen. De TV is door de reparateur op 17 mei 2013 opgehaald en heb ik nog steeds niet terug. Verscheidene malen contact gehad en met Philips en met de reparateur en blijkt dat ze nog steeds niet uit zijn. Weet inmiddels geen raad meer. Zit nu met een veel kleinere philips leentoestel die ook mankementen vertoond. Heb altijd Sony TVs gekocht zonder problemen. Heb met Philips echt een grote vergissing begaan. 1 keer en nooit meer dus.
  Ook 2 3D brillen opgestuurd gekregen zonder oplaadkabel. De oplaad kabel is door Philips besteld maar nog niet leverbaa1!!????

  Wat een slechte service ook van Philips klanten service. Beloftes om terug te bellen worden niet nageleefd. Met uitzondering van twee personen nl De heer Paolo en de Heer Maas. Doorverbinden is niet mogelijk , dus je moet je verhaal elke keer opnieuw vertellen.

 6. Dirk Ghyselen
  10 maart, 2013 om 1:57

  Vreemd vind ik dat al deze erg negatieve ervaringen komen van mensen die zich niet echt kenbaar maken via een herkenbare foto’s. in feite kan het hier om één handige fantasierijke concurrent van Philips gaan die wat gif komt strooien. Een resem van fake id’s aanmaken voor het web is zo gefixt!

 7. Guido
  13 oktober, 2012 om 11:25

  Heb zojuist mijn 3e Philips 58PFL9956H aangesloten maar deze heeft ook het local dimming probleem, het vreemde is dat het alleen steeds de linker kant van het scherm dit probleem heeft. Het beeld flikkert en als deze zwart moet zijn zie je de backlight rasters links flikkerren en er ontstaan allerlei kleur vermengingen.
  Heb de klacht zojuist weer gemeld bij de winkel 13-10-2012 ben benieuwd hoe dit opgelost gaat worden !
  Trouwens de afstandbediening bij dit 3e scherm werkt voor de helft niet, gelukkig heb ik nog mijn logitech ab !
  Ik snap niet dat philips deze schermen met deze klachten gewoon blijft uitleveren, hebben ze dan echt geen kwaliteits controle ???

  Succes Philips, let’s make things better !

  • erik hendrickx
   16 oktober, 2012 om 19:28

   Ben aan mijn 2de tv bezig;de eerste werd netjes omgewisseld met dank aan apollo.de tweede vertoonde na een week dezelfde problemen als de eerste en het zijn net dezelfde problemen als de jouwe.de verkoper van apollo heeft me steeds een goede service geboden,ik heb hem nu een sd card mer videoopnames van de tv opgestuurd worden en zodoende zou een afspraak gemaakt kunnen worden voor een bezoek van een philips technicus.Even wachten dus en hopen dat ze deze bug eruit krijgen

  • Roch
   05 november, 2012 om 1:17

   Ben van plan deze tv te gaan kopen
   Laatste model “platinum” is het aan te raden of niet?

   Groeten roch

   • Martijn Chel
    05 november, 2012 om 16:09

    Zeker een goede TV. Erg goede ervaringen mee, maar lees ook de gebruikerservaringen goed. Ik zie dat veel mensen er ook problemen mee hebben.
    Daarbij; dit is het laatste 21:9 model van Philips. Ze stoppen ermee.

 8. Wim
  10 april, 2012 om 21:52

  Krijg geen signaal op audio uit (tulp) voor verbinding naar de eindversterker, oplossing? (input gaat via HDMI).

 9. djvan s
  13 januari, 2012 om 21:56

  wij hebben sinds enige tijd last dat het beeld niet gelijk loopt met de spraak .
  zijn er meer mensen die hier last van hebben ??

  we hebben de philips 21:9 3D led (2011)

  Volgens E care is dit een probleem die nog niet op te lossen is !!

  • erezoon
   21 mei, 2012 om 12:24

   ik heb hier ook veel last van 🙁
   heeeeel lastig als de spraak niet met het beeld overeenkomt.
   dan betaal je eens veeel geld voor een tv pfff
   Philips… kunnen jullie hier niets aan doen???

 10. jan
  25 november, 2011 om 15:47

  Hallo.Wij hebben nu dit type ruim een maand staan en moeten constateren dat het een prachtige tv is…1 nadeel….hij valt steeds uit…Dit gebeurt 1 keer per dag.Als de tv na bv een nacht weer is aangezet dan valt hij na circa 2 uur uit.Zet je hem weer aan dan blijft hij ook aan.Ik heb alles al geprobeerd en ook Philips gebeld,maar de oplossing is nog niet gevonden.Zijn er meer mensen die er last van hebben?Lijkt me toch niet normaal voor een tv van een slordige 4000 euro

  • Martijn
   25 november, 2011 om 19:15

   Dat is een heel vreemd probleem. Ik heb het zelf niet gezien. Philips wil niet langskomen om het probleem te onderzoeken? Dat lijkt me het minste dat ze moeten doen.

   • jan
    26 november, 2011 om 15:15

    Hallo Martijn.Ik heb nu al 2 keer philips gebeld maar er is nog niks uit gekomen.Ik heb dus mijn klacht op een site geplaatst.Vanuit daar weet ik zeker dat ze reageren.Ik heb trouwens nu de tv eens op een heel andere tijd ingeschakeld,en precies 2 uur later gaat hij uit.En daarna geen probleem.LIjkt er op dat als de tv dus een nacht is uit geweest en daarna opgestart is,dat hij gewoon uit gaat na 2 uur.Nogmaals.Timer staat uit en ook de ecomodus staat uit.Kan haast niet anders zijn of er is wat met het toestel.Ik heb in het verleden eens een Samsung gehad en die had het zelfde.Samsung heeft toen een andere printplaat in het toestel gezet en daarna nooit meer een probleem gehad.

   • Martijn
    26 november, 2011 om 15:36

    Dat klinkt inderdaad echt als een fout in de software. Ik hoop voor je dat ze snel reageren. Lijkt me een erg irritant probleem.

   • jan
    27 november, 2011 om 16:34

    Ik heb gisteren de interne klok van het toestel anders gezet,en vandaag geen probleem.Ik zal deze vanavond voor het afsluiten van de tv weer op de goede tijd zetten,en dan zien wat er morgenochtend gebeurt

  • jan
   04 december, 2011 om 19:27

   Wij hebben vrijdag van Philips nieuwe software ontvangen.Philips gaf aan dat ze meer klachten hadden ontvangen.Het lijkt dat met de nieuwe software het probleem is opgelost

  • Ramon
   17 januari, 2012 om 0:09

   Dit moet je gewoon uit kunnen zetten. Kan een soort beveiliging zijn van de televisie. Ik zou eens onder instellingen kijken.
   Succes

  • Jan van Es
   13 maart, 2012 om 14:41

   Ik heb hetzelfde probleem met de 58PFL9956. T.V. valt op bepaalde momenten uit, ecostand staat ingesteld op 4 uur maar ook na kortere tijd schakelt het toestel zichzelf uit.
   Ook heb ik met het aanzetten van het toestel nog een ander probleem. Het gebeurt zeer regelmatig dat de linkerkant van het scherm (gedeelte buiten het 16:9-gebied)staat te flikkeren, net of er een wit-grijs raster over dit gedeelte van het beeld ligt. Als ik de TV uitschakel en opnieuw aanzet is het in de meeste gevallen weer weg. Ditzelfde verschijnsel heb ik ook regelmatig wanneer ik op Youtube filmpjes afspeel, dan gebeurt het regelmatig dat het beeld begint te flikkeren met zo’n zelfde wit-grijs raster maar dan over het hele beeld.

 11. rinus
  07 november, 2011 om 21:51

  Ik heb weer contact gehad met philips over het aanpassen van het beeld, het donker en lichter worden van het beeld.
  En het zien van de leds in vaak grijse beelden en het oplichten van het beeld bij ondertitel.
  Er werd aanbevolen om de dynamiche achtergrond verlichting uit te zetten.
  Maar daarmee schakel je ook de local dimmming uit.
  Ik vond dat dit natuurlijk geen oplosing was.
  Toen zeiden ze dat dit nu eenmaal voorkomt met deze techniek en als je daaraan stoord dat je dan beter een andere tv kan nemen.
  Dus deze tv heeft ook weer de nodige beeld fouten en dat weer voor zo een duure tv.
  Dus nu moet ik weer de beslising nemen om hem te houden of maar weer verder te gaan zoeken naar een andere tv.

  • Koen
   27 februari, 2012 om 20:58

   lekkere reactie van philips. Ik ga ze maar eens bestoken, voor bijna EUR 2,800.00 verwacht ik een top tv. Geen beeld vol met vlekken.

  • Koen
   21 mei, 2012 om 12:43

   Hi, belachelijke reactie van Philips. Bij mij hebben ze dat ook geadviseerd en het hielp echt niks, het beeld werd er zelfs nog slechter van.

   Ik heb toen Philips nog de kans gegeven het op te lossen maar dit ging zo traag en amateuristisch dat mij de emmer op een gegeven moment overliep. Ik heb toen een uitgebreide email aan Media Markt gestuurd waarin ik alle gebeurtenissen en acties had opgetekend. Media Markt was fantastisch en concludeerde binnen een dag dat Philips naar het leek niet goed wist wat ze met mijn vlekken/strepen probleem aan moest en derhalve kon ik de tv retour brengen en mocht ik een andere tv uitzoeken.

   Ik wacht met smart op de nieuw Panasonic VT50 omdat Media Markt ook nog zo goed was om mij te laten wachten op de nieuwe 2012 modellen.

   Ongelooflijk dat Philips zo knullig met z’n klanten omgaat. Voor mij hebben ze voorgoed afgedaan.

   Succes ermee.

   Koen

 12. eddy
  03 november, 2011 om 17:51

  Dat is absoluut niet normaal. Speel je je collectie af op een blu-ray speler of op een goedkope dvd speler? Mijn dvd’s zien er zeer goed uit op de cinema 21/9. Hoe heb je je speler aangesloten? Via hdmi of met een gewone scart aansluiting?

 13. Theo
  03 november, 2011 om 17:49

  “Natuurlijk raak je er aan gewend, maar elke keer wanneer een film wat stiller is of wanneer je de bril opzet valt het op en irriteer je jezelf eraan”.

  Je bedoelt natuurlijk dat je je ERGERT aan het zoemen, of dat het zoemen je IRRITEERT. Maar je ergens AAN irriteren, dat gaat niet!

  • Martijn
   03 november, 2011 om 17:56

   Dank voor de verbetering Theo! Het is maar goed dat ik geen blog over de Nederlandse taal run 🙂

 14. erezoon
  03 november, 2011 om 17:36

  Ik heb nu , na veel twijfel, toch een 21:9 3D led tv gekocht.
  Om gewoon tv te kijken geen enkel probleem MAAR om mijn serieuze DVD collectie te bekijken is dit een ramp.
  Ik kijk precies naar een oude VHS cassette kwaliteit.
  Dit kan toch niet!!!!!
  Zoveel geld voor niets?
  Of zijn mijn settings niet goed?
  Please is er iemand die mij kan helpen met de juiste settings.
  Ik vind ook de ondertitels een ramp.
  Is dit normaal?
  Aub kan iemand mij helpen zodat ik toch goed naar mijn dvd’s kan kijken zoals vroeger.

 15. erezoon
  03 november, 2011 om 17:35

  is het normaal dat je geen goed beeld hebt als men gewone dvd’s afspeelt op de philips 58pfl9955?

 16. eddy
  01 november, 2011 om 18:36

  Ik heb reeds alle mogelijke instellingen geprobeerd maar niets lijkt te helpen. Het enige dat helpt is de dimming uit te zetten. Of kiezen voor de cinema instelling. Ik lees op verschillende andere sites mensen met hetzelfde probleem.

  • rinus
   02 november, 2011 om 18:44

   Wat helpt is inderdaat de dimming uit te zetten.
   Maar de dimming uitzetten is natuurlijk geen optie want dat maakt deze tv juist zo mooi.
   Ik heb met philips gebeld en ze gaan kijken of ze het probleem bij hun kunnen vinden.
   Ik heb trouwens de 52pfl9606 hier staan. maar ik heb hetzelfde probleem ook gezien op de 58pfl9956h.
   Het lijkt erop dat er een probleem is met local dimming.
   Ik hoop dat ik heel snel antwoord krijg, anders ga ik weer op zoek naar een andere tv.
   Het zou mischien ook helpen als iedereen die dit probleem heeft naar philips bellen of mailen.

   • eddy
    02 november, 2011 om 19:19

    Inderdaad Rinus, iedereen met dit probleem zou moeten bellen of mailen naar Philips. Ik heb dat gedaan en kreeg van Philips te horen dat ik de enige zou zijn die een probleem heeft met de achtergrondverlichting van deze tv.
    Maar uit de reacties op verschillende websites blijkt dat er heel wat meer mensen problemen hebben met de dimming op deze tv. Als al die mensen nu ook eens contact zouden willen opnemen met Philips dan zouden ze bij Philips misschien geneigd zijn om iets te doen aan dit probleem.
    Want alleen reageren of een forum heeft blijkbaar geen enkel effect.

   • Koen
    27 februari, 2012 om 20:56

    Hi Rinus, ik heb ook de 52pfl9606 en baal eerlijk gezegd als een stekker. Ik zie vooral bij voetbal (egaal groen vlak) vlekken en strepen als het spel zich snel vd ene kant naar de andere kant verplaatst. Ik heb gebeld met philips en die hebben toen e-care ingeschakeld die voor hun de technische service verlenen. Ze hebben bij de display vervangen en de ergste streep is weg maar helaas zie ik nog steeds die vlekken in idd egaal grijs/witte en dus ook groene vlakken. Voor een tv met deze prijs gewoon enorm storend. Vandaag heeft e-care opnieuw gekeken en zij vermoeden dat het idd de back-ledjes zijn en dat het dus niet iets is wat zomaar even gerepareerd kan worden. Ik ga morgen opnieuw met philips bellen want dit is wat mij betreft onacceptabel.
    Wat bedoelen jullie met dimmen? Groeten, Koen

  • rinus
   03 november, 2011 om 21:56

   welke sites zijn dat ?

   • eddy
    04 november, 2011 om 5:34

    Het probleem met de local dimming wordt ook besproken op het supportforum van Philips zelf.

 17. rinus
  31 oktober, 2011 om 18:22

  Martijn ik zie dat je in je review staat:
  •Dynamische achtergrondverlichting: uit / optimaal beeld (soms wordt het contrast te sterk overdreven en ook lijkt de achtergrondverlichting soms net iets te laat aangepast te worden.
  Als je Daynamiche achterrond aanzet dan heeft de tv ineens veel problemen met de local dimming. Je ziet dan dat hij het beeld telkens aanpast door middel van meer of minder licht te worden wat erg storend is.Ook zie je lichte bewegende vlekken in grote egale vlakken en dan heel erg bij de kleur grijs.Ook komt het voor dat je ineens een hele grote witte velle vlek in je beeld krijg, het lijkt erop dat deze tv een probleem heeft met de local dimming.
  Als je Daynamiche uitschakeld dan mis je gelijk dat diepe zwart en het super plaatje wat hij geeft is dan weg.En je krijg dan last van backlicht Ik vind dan dat de tv zijn kracht verlies.
  Je geeft de tv 5 sterren maar is hij dat wel waard met deze behoorlijke fout.

  • Martijn
   31 oktober, 2011 om 18:31

   Hoi Rinus,
   Die eerste zin is inderdaad van mij, maar de rest niet 🙂
   Die ervaringen heb ik niet in ieder geval. Waar ik op doelde was dat je inderdaad soms net iets van het lichter worden of donkerder worden meekrijgt. Geen gele of witte vlekken. Bij het model dat ik had werkte de local dimming verder naar behoren. Vandaar de 5 sterren.

  • eddy
   01 november, 2011 om 18:03

   Net zoals Rinus heb ook ik last van problemen bij de local dimming van deze tv. Vooral bij wat donkere beelden valt dit heel erg op. In het begin had ik dit probleem niet gemerkt maar na het bekijken van verschillende films heb ook ik dit probleem geconstateerd.
   De local dimming van deze tv is niet goed afgesteld en dat resulteert in onrustige beelden en ik ben van mening dat je de dimming niet moet uitzetten want dan wordt het contrast en de zwartwaardes veel minder goed. Andere oplossing?

   • Martijn
    01 november, 2011 om 18:10

    Ik heb hem hier niet meer staan maar je kunt de local dimming toch ook op standaard of minimaal zetten? Helpt dit niet?
    Ik heb er drie films mee gekeken en het probleem niet in deze mate geconstateerd.

  • Martijn
   01 november, 2011 om 18:09

   Zeg Rinus, hoeveel TV’s heb jij eigenlijk? 🙂 Je vind de LW980S niks maar deze Philips ook niks.

 18. Edo Tux
  30 oktober, 2011 om 13:36

  Ondertitels in de zwarte balk? Bij films is het toch beeldvullend en bij andere formaten heb je zwarte balken aan de zijkant of zie ik iets over het hoofd?

 19. eddy
  20 oktober, 2011 om 9:48

  Uitstekende review van een al even uitstekende tv!
  Ik geniet elke dag van de voortreffelijke beeldkwaliteit van deze tv.

  • rinus
   23 oktober, 2011 om 23:24

   Hoe zit het met de ondertiteling die in de zwarte balk staat.
   Zet hij die hoger of blijf je dan een stukje van de zwarte balk te zien,

   • eddy
    24 oktober, 2011 om 9:11

    Er zijn gelukkig een aantal blu-ray spelers met ondertitelverschuiving zoals de Oppo en natuurlijk de spelers van Philips. Met deze functie kan je de ondertitels verschuiven. Anders heb je inderdaad soms ondertitels in de zwarte balk want de tv zelf beschikt niet over ondertitelverschuiving.

  • mitchel
   06 november, 2012 om 13:01

   heb de tv nou 2 weken vindt het echt een ballen ding kan niet voorstellen dat hij een 9 krijgt want ben nu al bezig aan me 2de want de eerste zat na 2 uur alweer in de doos want hij gaf in schaduwplek van 5 cm breed over de hele hoogte van de tv hebben wij netjes een nieuwe gekregen en van plattetvdiscounter.nl en deze was in eerste instantie goed maar na een week begon op dezelfde plek alweer deze balk te knipperen maar nou een paar dagen verder is het knipperen opgehouden nou is het er gewoon constant weer gebeld maar mag hem niet meer omruilen nou moet ik wachten tot philips contact met me opneemt en als ik alle verhalen lees kan dat wel even duren.
   pffff wat een k*t tv voor veel teveel geld

   • Martijn Chel
    06 november, 2012 om 13:08

    Hoi Mitchel,
    Jammer dat je een negatieve ervaring hebt en je bent niet de enige. Ik zie meer van dit soort verhalen tegenkomen maar aan de andere kant ook zeer positieve verhalen. Het lijkt ver uiteen te lopen. Maar, mijn model had geen enkel probleem wat dat betreft. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan een andere productieserie. Maar, nogmaals, zeer vervelend en ik snap je frustratie. Helaas zien we maar al te vaak dat bijna geen enkele tv echt hetzelfde is, zelfs al zijn ze qua naam exact hetzelfde.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.