Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Pioneer lanceert BDP-440 en BDP-LX55 3D Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2011, 14:04 Categorie3D Blu-ray

Pioneer breidt haar Blu-ray assortiment uit met twee nieuwe Blu-ray spelers. De eerste van de twee, de BDP-440, zijn we vorige maand al tegengekomen tijdens de IFA 2011 beurs. Toen werd de speler samen met de budget BDP-140 3D Blu-ray speler gepresenteerd. Daar komt nu de BDP-LX55 3D Blu-ray speler bij als high-end model met geavanceerde netwerkmogelijkheden.

Zowel de BD-440 als de BDP-LX55 zijn vanzelfsprekend uitgerust met HDMI voor Full HD (3D) weergave in de hoogste kwaliteit. De BDP-LX55 beschikt over twee HDMI uitgangen voor extra flexibiliteit: de HDMI-hoofduitgang kan worden gebruikt voor video-uitvoer bij aansluiting op een TV of projector, terwijl de HDMI-subuitgang geoptimaliseerd is voor audio-uitvoer bij aansluiting op een audiocomponent zoals een AV receiver. Dit is vooral handig wanneer je receiver nog geen 3D content door kan sturen.

Netwerkmogelijkheden

Naast een Ethernet-poort, kunnen de apparaten gemakkelijk verbinding maken met een draadloos thuisnetwerk via een optionele Pioneer AS-WL300 draadloze LAN-converter. Dit geeft toegang tot onder meer extra filmgerelateerde webcontent via BD-Live, YouTube video’s en Picasa fotoalbums. Middels de DLNA certificering kun je draadloos bestanden streamen vanaf een PC of mediaserver binnen je thuisnetwerk. Elk van de Pioneer Blu-ray spelers ondersteunt formaten als MKV, DivX Plus HD, WMV, WMA en MP3, en omvat een JPEG-viewer voor fotovoorstellingen.

Audio

Wat betreft de audio ondersteunen de spelers de meest recente HD-audioformaten zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio. Daarnaast kun je met alle drie de modellen SACD’s afspelen waarbij de uitvoer over HDMI verloopt aan de hand van een DSD 1-bit signaal, of hi-res PCM 88,2 kHz / 24 bit of 176,4 kHz / 24 bit. De BDP-440 en BDP-LX55 kunnen ook DVD Audio discs afspelen. De audiocapaciteiten van deze modellen worden nog verder uitgebreid met ondersteuning van het FLAC audioformaat.

De BDP-440 en BDP-LX55 beschikken ook over het Pioneer Precision Quartz Lock System – PQLS. Wanneer dit wordt gebruikt in combinatie met een compatibele Pioneer AV receiver die is aangesloten via HDMI, wordt geluidsvervorming door timingfouten (jitter) geëlimineerd, en krijgt men een dynamische geluidskwaliteit. De BDP-LX55 beschikt daarnaast over een geavanceerde antitrillingsconstructie. Het gebruik van geselecteerde akoestische condensatoren en een hoge rendementsvoeding moet volgens Pioneer een superieure verwerking garanderen. Vergulde HDMI-klemmen zorgen ervoor dat uitvoer van hoogstaande kwaliteit wordt overgebracht onder de beste voorwaarden. Een 32 bit / 192 kHz en DSD-DAC maken de speler compleet.

Video

Alle modellen beschikken over Full HD 3D weergave en kunnen SD materiaal in hoge kwaliteit omzetten naar HD materiaal. De BDP-LX55 voert naast de audiokwaliteit ook de videokwaliteit nog verder op dankzij een extra geïntegreerd circuit voor videoverwerking. Hiermee kun je de videoweergave compleet afstellen naar je eigen wensen en aanpassen aan de TV of projector.

Bezitters van een nieuwe Pioneer SC-LX85 of SC-LX75 AV receiver hebben twee extra voordelen;

Stream Smoother Link (video) – Wanneer video met een lagere bitratio (bijv. van online bronnen) wordt afgespeeld van op een Pioneer Blu-ray speler van de nieuwste generatie die is aangesloten via HDMI, zal de AV receiver niet alleen de gedecodeerde videogegevens ontvangen, maar ook toegang hebben tot informatie over het oorspronkelijke bestandsformaat. Aan de hand van deze info wordt de Stream Smoother motor geoptimaliseerd om de best mogelijk verrijkte beeldkwaliteit voor het bestand te leveren.

Sound Retriever Link (audio) – Wanneer lossy-gecomprimeerde MP3-/WMA-/AAC-muziekbestanden worden afgespeeld van op een Pioneer Blu-ray speler van de nieuwste generatie die is aangesloten via HDMI, zal de AV receiver niet alleen de gedecodeerde audiogegevens ontvangen, maar ook toegang hebben tot informatie over het oorspronkelijke bestandsformaat. Aan de hand van deze info wordt de Sound Retriever motor geoptimaliseerd om de best mogelijk verrijkte geluidskwaliteit voor het bestand te leveren.

iControlAV2

Je kunt de BDP-140, BDP-440 en BDP-LX55 bedienen aan de hand van een gratis app, die van een mobiel apparaat een afstandsbediening maakt. Wanneer de Blu-ray-spelers verbonden zijn met een bestaande draadloze router (via Ethernet of een draadloze LAN-verbinding), maakt de iControlAV2-app van Pioneer draadloze bediening van speel- en navigatiefuncties mogelijk. Bovendien biedt de iControlAV2-app geavanceerde en originele bedieningsfuncties voor veel van Pioneer’s recent aangekondigde A/V-receivers: SC-LX85, SC-LX75, VSX-LX55, VSX-2021, VSX-1021 en VSX-921.

De BDP-440 is verkrijgbaar vanaf oktober 2011, en de BDP-LX55 vanaf november 2011. De BDP-140 blu-ray-speler is reeds verkrijgbaar.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.