Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Panasonic TX-P42UT30 budget 3D plasma TV

Geschreven door
Geplaatst op7 oktober 2011, 22:36 Categorie3D tv's

Wellicht hebben we het gemist, maar een grote aankondiging is er in ieder geval niet geweest. Ook op de Nederlandse website van Panasonic is er niks over te vinden, maar er is een paar weken terug toch echt een budget 3D TV gelanceerd onder de naam van Panasonic. De UT30 serie komt als aanvulling op de VT30, GT30 en ST30 serie en moet 3D weergave naar de lagere budgetten brengen.

Omdat er zo weinig informatie over de TV bekend is hebben we wat rondgekeken op het internet. Het lijkt erop dat de UT 30 serie aardig veel lijkt op de ST30 serie maar beschikt over een minder display. Het paneel van de UT30 zou geen NeoPDP paneel, maar een regulier plasma paneel zijn en een lager contrast hebben. Ook ontbreekt het Real Black paneel waardoor de zwartwaarden minder zijn. Daarnaast is de TV voorzien van geen of een mindere anti-reflectielaag waardoor direct licht op de TV meer zal opvallen.

Kleine andere verschillen lijken te zitten in de aansluitingen. De ST30 serie beschikt over vier HDMI aansluitingen terwijl de UT30 beschikt over HDMI drie aansluitingen. Het design is een punt wat ook anders is. Zo is de UT30 serie iets dikker dan de ST30 serie en is het model wat minder fraai vormgegeven. Wel is de UT30 serie gewoon Full HD, kan alle soorten 3D content weergegeven, beschikt over 2D naar 3D conversie en gebruikt de actieve 3D brillen van het merk. Ook krijg je toegang tot het Viera Connect Smart TV platform van Panasonic.

Kortom, het zal vooral beeldkwaliteit zijn waar je op inlevert, maar daar betaal je natuurlijk ook voor. Met de UT 30, welke komt in een 42 inch en een 50 inch formaat, brengt Panasonic een gevaarlijke concurrent voor de Samsung D550 3D plasma TV series op de markt.

Meer informatie (engels) over de UT30 serie vind je hier. Let wel dat de specificaties per regio kunnen verschillen.

Aanbieding Panasonic TX-P42UT30

Mocht dit model interessant genoeg klinken dan heeft Expert.nl op zaterdag 8 en zondag 9 oktober het model in de aanbieding. De TX-P42UT30 zal alleen in de online winkel te koop zijn voor 595,00 euro. Bekijk de aanbieding hier.


vergelijk

Bekijk ons 2011 3D TV overzicht voor alle directe links
naar de beste 3D TV’s van 2011

Bekijk ons 3D TV kopen overzicht voor links naar alle
winkels waar je 3D apparatuur kunt kopen

  • Delen:

Reacties

  1. Jeroen
    11 oktober, 2011 om 16:42

    Vandaag mijn 42″ UT30 binnen gekregen van de Expert actie. Eerste indruk is erg positief! Veel tv voor het geld. Het formaat vind ik prima, de beeld kwaliteit is dik in orde. Het beeld reflecteert wel wat overdag in mijn woonkamer, maar ik heb dan ook een grote, witte woonkamer op de 3e verdieping met veel ramen en op het zuiden gelegen. De beeldkwaliteit is een flinke verbetering ten opzichte van mijn Sony 32″ EX711. Viera Connect en Viere Remote voor iPhone/iPad zijn erg fijne functies. Ik heb alleen wat onduidelijkheid over de DNLA functionaliteit. Die zit er in volgens de Aziatische website, maar niet volgens de Europese. Er duikt echter wel een Panasonic tv op in mijn DNLA software(Vuze en Playstation Media Server), dus de functie zit er maar lijkt geblokt te worden door de firmware. Side-by-Side .mkv’s spelen prima af van een 320GB WD Passport schijf zonder voeding!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.