Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Nvidia lanceert helderdere en comfortabelere 3D Vision 2 brillen

Geschreven door
Geplaatst op15 oktober 2011, 15:43 Categorie3D Accessoires

Nvidia heeft al een lange tijd een oplossing beschikbaar voor het bekijken van 3D content op een PC. Het 3D Vision pakket is inmiddels toe aan een update in de vorm van 3D Vision 2. Twee van de grootste nadelen van de eerste 3D Vision generatie brillen, en 3D brillen algemeen, waren de helderheid die flink afnam wanneer de bril opgezet werd en het oncomfortabele design.

Beide problemen zijn met de tweede generatie aangepakt. De grootte van de lens is met 20 procent toegenomen, wat resulteert in een wijder gezichtsveld, en de brillen moeten extern licht efficiënter blokkeren voor betere kleuren en een hoger contrast. Qua hardware is nu ook een zilver Nvidia logo aan de zijkant te vinden en de gehele bril is gemaakt van zachtere componenten zodat het comfortabeler is om de bril te dragen.

Naast het feit dat de 3D Vision Kit is aangepast heeft Nvidia ook nieuwe hardware ontwikkeld voor monitoren, laptops en computers. De nieuwe 3D LightBoost technologie moet volgens Nvidia zorgen voor een helderheid die tweemaal zo groot is als bestaande 3D oplossingen en moet de kleurkwaliteit verbeteren. De 3D Vision 2 brillen zijn overigens compatibel met eerdere generaties monitoren, laptops en computers die met de oudere Nvidia techniek zijn uitgerust.

De 3D Vision Kit 2 (met infrarood zender) wordt deze maand in de VS gelanceerd voor 149,00 dollar. Mocht je de brillen los willen kopen kost dit 99 dollar per stuk. Wanneer de Nvidia 3D Vision Kit 2 naar Nederland komt is nog niet bekend.

Bron: Engadget • Delen:

Reacties

 1. Michel Ender
  21 oktober, 2011 om 12:09

  Qoute:
  Mocht je de brillen los willen kopen kost dit 99 dollar per paar.

  Bovenstaande is verkeerd vertaald vanuit het Engels.
  immers:
  A set of glasses is één bril en NIET 2 brillen.

  Groetjes,

  Michel.

  • Martijn
   21 oktober, 2011 om 12:20

   Je hebt gelijk. Dat is even over het hoofd gezien. Het is 99 dollar per stuk en 149 dollar met bril + zender.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.