Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Nintendo 3DS krijgt 3D filmopname mogelijkheid

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2011, 13:36 Categorie3D Gaming

De Nintendo werd 1,5 jaar geleden gepresenteerd als de eerste bril-vrije 3D draagbare 3D gameconsole ter wereld maar heeft de beloften nooit waar kunnen maken. Uit recentelijk onderzoek bleek zelfs dat een kwart van de 3DS gebruikers vindt dat de 3D weergave hen afleidt van de gameplay. Nintendo doet er momenteel alles aan om de verkopen van de 3DS een boost te geven. Zo is de prijs inmiddels verlaagd en wordt de mogelijkheid 3D opnamen te maken aan het apparaat toegevoegd.

De 3D opnamefunctie, welke nog niet officieel door Nintendo bevestigd is, zal eind november via een firmware update aan elke 3DS toegevoegd worden. De beelden die je met het apparaat opneemt kun je vervolgens in 3D op het autostereoscopische scherm terugkijken. Een kleine beperking is dat je maximaal 10 minuten kan opnemen. Ook kun je via een YouTube knop je 3D film direct uploaden naar YouTube.

Wellicht dat de prijsverlaging, de 3D opnamefunctie en het uitbreiden van de hoeveelheid beschikbare content de verkopen van de Nintendo 3DS toch nog een boost kunnen geven. Zo hoeft het apparaat niet perse als gameconsole gebruikt te worden. Je kunt er ook films op kijken, surfen op het internet, apps downloaden en nu dus je eigen films mee maken.

Bron: 3DRadar  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.