Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

NICT en JVC Kenwood tonen unieke 200 inch 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2011, 20:12 Categorie3D tv's

3D TV’s zijn al een tijdje niets nieuws meer dus moeten fabrikanten er alles aan doen om nog wat aandacht op het gebied van 3D te kunnen trekken. Dit kunnen ze doen door extreem grote modellen te maken, bril-vrij 3D te tonen of een combinatie van beiden te maken. Dit laatste hebben NICT en JVC Kenwood gerealiseerd tijdens de CEATEC 2011. Een 200 inch Full HD 3D TV waarbij je echt om de objecten heen kunt kijken.

Het 200 inch model is eigenlijk geen normale TV. Er wordt namelijk gebruik gemaakt van 57 verschillende projectoren die samen moet zorgen voor een kijkhoek van 13 graden. Vanuit 57 verschillende posities zou je een perfect 3D beeld moeten kunnen zien met een resolutie van 1.080 bij 1.920 pixels. Daarnaast kun je wanneer je van positie verandert rondom een object kijken, dat is althans de ilusie die gecreëerd wordt. Het object lijkt stil te blijven staan zodat je de zijkanten ervan kunt bekijken. Hiervoor moet je jezelf wel binnen 1.3 meter van het display bevinden. Dit is dus nog een stap verder dan het autostereoscopische 3D wat we tot nu toe kenden.

Natuurlijk is dit nog steeds een protoype en we willen waarschijnlijk niet eens weten wat de prijs ervan zou zijn maar het toont wel dat er qua 3D nog veel meer mogelijk is. Het lijkt mij alleen lastig om 57 projectoren in een 3D TV te stoppen die een paar centimeter dik is. De focus ligt voorlopig dan ook op commercieel gebruik van het display.

Bron: Engadget

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.