Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Hoe kun je reflecties op je 3D TV voorkomen?

Geschreven door
Geplaatst op9 oktober 2011, 20:11 Categorie3D lcd

Net als elke andere TV heeft ook een 3D TV last van reflecties. Wanneer de gordijnen open zijn gedurende de dag of de lampen aanstaan gedurende de avond is de kans groot dat je lichtreflecties terugziet in je beeldscherm. Niet alleen zijn deze reflecties irritant, ze verminderen ook daadwerkelijk de beeldkwaliteit. Of het nu 2D of 3D materiaal is, je wilt van de meest optimale beeldkwaliteit kunnen genieten.

In het donker zitten is, en dus de gordijnen sluiten of alle lampen uitzetten, is de beste en meest eenvoudige oplossing, maar is niet voor iedereen geschikt. Sommige mensen krijgen last van oogmoeheid wanneer ze te lang naar een in verhouding klein lichtgevend display kijken in een donkere omgeving. Volgens verkopers in de winkel en adviezen op het internet is de beste oplossing gaan voor een flatscreen TV met een mat display, maar ook dit is niet de oplossing.

Een glanzende of matte TV?

De meeste TV’s zijn tegenwoordig uitgerust met een glanzend display waardoor directe reflecties zichtbaar zijn. Ga je voor een matte TV dan heb je geen last van deze reflecties. Positief zou je zeggen. Helaas is het minder positief als je bedenkt dat in plaats van directe reflecties het display de reflecties verspreid over het scherm en de beeldkwaliteit van het totale beeld dus vermindert. Het contrast gaat omlaag en de zwartwaarden gaan omhoog. Dit is dus geen ideale oplossing.

Toch zijn er wel een aantal goede manieren om de beeldkwaliteit te behouden en het aantal reflecties te verminderen. Op HomecinemaMagazine.nl hebben we een artikel geschreven waarin het probleem van HDTV’s met reflecties belicht wordt en een aantal eenvoudige oplossingen geboden worden om de reflecties te voorkomen. Het is absoluut aan te raden het artikel even door te lezen, al lijken de oplossingen nogal voor de hand te liggen. Wanneer je veel geld uitgeeft aan een (3D)TV dan wil je natuurlijk ook een perfecte beeldkwaliteit.

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.