Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Disney gaat meer klassiekers naar 3D omzetten

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2011, 22:45 Categorie3D Films

Na de succesvolle uitvoering van The Lion King in 3D heeft Disney besloten om naar meer klassiekers in drie dimensies om te gaan zetten. De komende twee jaar kunnen we onder meer Beauty and the Beast, De kleine zeemeermin, Monsters Inc. en Finding Nemo in 3D verwachten. Al deze films verschijnen nogmaals in de bioscoop voordat ze op 3D Blu-ray disc verschijnen.

The Lion King 3D is afgelopen week in première gegaan en heeft boven verwachting gepresteerd. Disney gelooft inmiddels dus heilig in het succes van klassiekers in 3D. Overigens zegt Disney er wel bij dat er aandacht besteed zal worden aan het omzetten naar 3D zodat deze films net zo indrukwekkend worden als echte 3D animatiefilms. Eerdere films die omgezet werden naar 3D, zoals Clash of the Titans, kregen een hoop kritiek te verwerken over de slechte 3D effecten en de overduidelijk snelle en goedkope conversie.

De eerstvolgende Disney klassieker die in 3D verschijnt is Beauty and the Beast. Deze film zal in januari 2012 in première gaan.

Ben jij in voor jeugdsentiment in 3D? Of hou je het liever bij de goede herinneringen aan de 2D versie?

Bron: Techradar

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.