Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Toshiba komt in december met de 55ZL2 bril-vrije Quad HD 3D TV

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2011, 17:51 Categorie3D lcd

Ik kan me nog een column van vorige week herinneren waarin ik aangaf dat de bril-vrije Quad HD 3D TV nog wel even op zich zou laten wachten, maar niets is minder waar. Toshiba zegt de techniek onder de knie te hebben en in december de eerste autostereoscopische 3D TV met 4K resolutie te willen lanceren voor consumenten. De prijs is nog wat aan de hoge kant.

De ZL2 zal de eerste in zijn soort zijn en ik ben vooral erg benieuwd naar de kwaliteit en de kijkhoeken van het bril-vrije 3D display. De resolutie van 3,840 bij 2,160 pixels is mooi meegenomen, en wellicht weet de Cevo Engine materiaal fantastisch op te schalen naar deze resolutie, maar Quad HD content is toch echt nog ver weg. De 55ZL2 beschikt over een 55 inch LCD display met LED achtergrondverlichting en wordt aangestuurd door de multi-processor Cevo Engine. Toshiba zal ook haar Toshiba Places Smart TV platform integreren voor games, applicaties en internetmogelijkheden.

Daarnaast is het met de 55ZL2 mogelijk 2D materiaal naar 3D om te zetten, opnamen te maken op een externe USB harddisk en kan de 55ZL2 zichzelf automatisch kalibreren voor een optimaal beeld.

Volgens Toshiba kunnen tot negen personen tegelijkertijd naar 3D content kijken zonder het gebruik van een 3D bril. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een techniek die de gezichten voor de TV volgt en de beeldinstellingen hierop aanpast.

Toshiba heeft laten weten dat de 55ZL2 in december in ieder geval in Duitsland verschijnt. Of Nederland ook rond die tijd aan de beurt is, is onduidelijk. De prijs zal ergens rond de 7.000 of 8.000 euro liggen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.