Sony laat bezoeker bioscoop voortaan voor 3D bril betalen

28 september 2011 1 Minuut 2 Reacties
3D-bios

Tot op heden heeft Sony in Amerikaanse bioscopen de kosten voor 3D brillen voor haar eigen filmproducties altijd voor haar rekening genomen. Maar, de fabrikant is de hoge kosten beu en wil dat de eigenaar van de bioscoop, en uiteindelijk dus de bioscoopbezoeker, zelf gaat betalen voor de bril. Kortom, de kosten voor een bioscoopkaartje gaan weer omhoog.

In een brief aan alle theaters (in de VS) heeft Sony laten weten dat ze niet meer voor deze kosten op wil draaien en dat deze nu bij de bioscoopexploitant terecht komen. 3D films als Men in Black III en The Amazing Spider-Man, beiden Sony producties, zullen dus voor de bioscoopbezoeker duurder worden. Voor een topfilm zou Sony tussen de 5 miljoen en 10 miljoen dollar kwijt zijn aan 3D brillen, wat teveel van het goede werd. Na alle investeringen in nieuwe projectoren en schermen zullen bioscoopexploitanten niet blij zijn met weer een extra kostenpost voor 3D films. Volgens Sony is het positief aangezien het extra inkomsten voor de bioscoop betekent.

Je betaalt als bezoeker al meer voor een 3D film en daar zouden dan de kosten voor een 3D bril nog bij komen. Ik ben bang dat dit voor veel bezoekers de druppel is en dat het, in ieder geval voor Sony producties, minder verkochte kaartjes zal betekenen. Het lijkt alleen te gaan om Amerikaanse bioscopen waar Sony voor de kosten opdraaide. In Nederland betaal je bijvoorbeeld bij Pathé sowieso 1 euro extra voor de bril, tenzij je er zelf een meeneemt. Natuurlijk mag je de bril houden, maar wie vergeet die bril nu niet de volgende keer? En hoe vaak ga je naar een 3D film?

Eigenijk is het belachelijk dat je als bioscoopbezoeker een euro extra moet neerleggen voor een 3D bril die je moet gebruiken om de film te kunnen zien. Deze films draaien honderden miljoenen dollars omzet dus die paar miljoen dollar doet geen pijn. Filmstudio’s zouden de consument een groot plezier doen en de 3D techniek een flinke duw in de rug geven als ze gewoon zouden (blijven) opdraaien voor de 3D brillen om hun eigen films te kunnen bekijken. Bron: Hollywood reporter

Reacties (2)