Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Sony laat bezoeker bioscoop voortaan voor 3D bril betalen

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2011, 13:47 Categorie3D Films

Tot op heden heeft Sony in Amerikaanse bioscopen de kosten voor 3D brillen voor haar eigen filmproducties altijd voor haar rekening genomen. Maar, de fabrikant is de hoge kosten beu en wil dat de eigenaar van de bioscoop, en uiteindelijk dus de bioscoopbezoeker, zelf gaat betalen voor de bril. Kortom, de kosten voor een bioscoopkaartje gaan weer omhoog.

In een brief aan alle theaters (in de VS) heeft Sony laten weten dat ze niet meer voor deze kosten op wil draaien en dat deze nu bij de bioscoopexploitant terecht komen. 3D films als Men in Black III en The Amazing Spider-Man, beiden Sony producties, zullen dus voor de bioscoopbezoeker duurder worden. Voor een topfilm zou Sony tussen de 5 miljoen en 10 miljoen dollar kwijt zijn aan 3D brillen, wat teveel van het goede werd. Na alle investeringen in nieuwe projectoren en schermen zullen bioscoopexploitanten niet blij zijn met weer een extra kostenpost voor 3D films. Volgens Sony is het positief aangezien het extra inkomsten voor de bioscoop betekent.

Je betaalt als bezoeker al meer voor een 3D film en daar zouden dan de kosten voor een 3D bril nog bij komen. Ik ben bang dat dit voor veel bezoekers de druppel is en dat het, in ieder geval voor Sony producties, minder verkochte kaartjes zal betekenen. Het lijkt alleen te gaan om Amerikaanse bioscopen waar Sony voor de kosten opdraaide. In Nederland betaal je bijvoorbeeld bij Pathé sowieso 1 euro extra voor de bril, tenzij je er zelf een meeneemt. Natuurlijk mag je de bril houden, maar wie vergeet die bril nu niet de volgende keer? En hoe vaak ga je naar een 3D film?

Eigenijk is het belachelijk dat je als bioscoopbezoeker een euro extra moet neerleggen voor een 3D bril die je moet gebruiken om de film te kunnen zien. Deze films draaien honderden miljoenen dollars omzet dus die paar miljoen dollar doet geen pijn. Filmstudio’s zouden de consument een groot plezier doen en de 3D techniek een flinke duw in de rug geven als ze gewoon zouden (blijven) opdraaien voor de 3D brillen om hun eigen films te kunnen bekijken.

Bron: Hollywood reporter

 • Delen:

Reacties

 1. warna cat lantai
  04 juni, 2019 om 23:28

  Quality articles or reviews is the secret to be a focus for the visitors to pay a visit the site, that’s what
  this site is providing.

 2. terima lelang barang kantor
  04 juni, 2019 om 3:45

  Just want to say your article is as surprising.
  The clearness for your post is simply nice and that i could assume you’re knowledgeable in this subject.
  Fine along with your permission allow me to grasp your
  feed to keep up to date with approaching post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.