Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Raak 3D beelden aan met het bril-vrije RePro3D 3D display

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2011, 20:00 Categorie3D Software

We hebben al geruime tijd 3D displays warbij je een 3D bril moet gebruiken en binnenkort komt de eerste bril-vrije 3D TV op de markt, maar wat is de volgende stap? RePro3D, ontwikkeld door studenten van de Keio University in Japan, is een display waarmee je 3D content kunt zien zonder het gebruik van een 3D bril, maar wat het display daadwerkelijk uniek maakt is dat je de virtuele 3D karakters kunt aanraken.

En dan is het niet zoals je zou denken; in de vorm van een touchscreen. Het display heeft een tastbare interace die het mogelijk maakt objecten op het scherm aan te raken en ‘te bedienen’. Zoals je in de video na de break ziet is het display nog een zeer vroeg prototype, maar de mogelijkheden met deze techniek zijn enorm. Voor de zakelijke markt zou het ideaal zijn om ontwerpen te maken en producten te ontwikkelen, voor de consumentenmarkt zouden games en stuk interactiever gemaakt kunnen worden.

Met het RePro3D display kijkt de kijker door een systeem dat de daadwerkelijke achtergrond toont met de karakters of objecten daar overheen weergegeven. Om de objecten aan te kunnen raken en zie hierop te laten reageren moeten je vingers wel uitgerust worden met een klein apparaat dat de bewegingen registreert.

Bron: Engadget

  • Delen:

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.