Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Philips 3D TV’s het beste volgens veel Nederlanders

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2011, 21:08 Categorie3D lcd

Heb jij Philips TV thuis staan? Waarschijnlijk kunnen veel mensen deze met ja beantwoorden en natuurlijk gaat het dan niet alleen om 3D TVs. Philips is al lange tijd een populair TV merk onder de Nederlanders, maar de laatste paar jaar wist Philips steeds minder klanten te trekken. Dit resulteerde uiteindelijk in de beslissing om de TV tak van het bedrijf te gaan uitbesteden. Maar, gaat het wel zo slecht met de TV verkopen van Nederlands trots?

De populariteit van de nieuwe 2011 TV series van Philips lijkt namelijk behoorlijk groot. Uit reacties en clicks op verschillende pagina’s met Philips producten en verschillende polls die we de afgelopen maanden gehouden hebben kunnen we concluderen dat steeds meer consumenten een Philips TV verkiezen boven een TV van bijvoorbeeld Samsung of Sony. Ook hebben we Philips zelf om een reactie gevraagd en een woordvoerder wist te melden dat er inderdaad een stijging waar te nemen is in het aantal verkopen in Nederland, al ontbraken de exacte cijfers nog.

Wat brengt Philips in 2011 dat haar (3D) TV’s onderscheidt van de concurrentie? Laten we voorop stellen dat we kwaliteit hoog is, van alle modellen. Daarnaast biedt Philips twee unieke Cinema modellen met een 21:9 beeldverhouding voor een nog betere bioscoopervaring. Ook heeft Philips consumenten met de 2011 series toegang gegeven tot de comfortabelere passieve 3D techniek met de Cinema Gold 3D TV en de 7000 series, naast de actieve 3D techniek in de hogere series. Philips heeft ook aandacht voor de Nederlandse markt met applicaties voor het Smart TV platform die daadwerkelijk op Nederland gericht zijn. Denk aan Uitzending Gemist (ook voor commerciële omroepen) en Nederlandse Video-on-Demand diensten. Laatste punt is dat Philips achter haar Ambilight techniek blijft staan en dit voor menig consument een zeer aantrekkelijke extra feature is.

Kortom, Philips biedt de consument keuze, kwaliteit, unieke en onderscheidende features, concurrerende prijzen en lokale interactieve content. Wil je design? Dan heeft Philips ook nog eens de DesignLine series geïntroduceerd welke voor een naadloze integratie met je interieur moeten zorgen.

De 2011 3D TV series van Philips zijn sinds kort ook in ons Populairste 3D TV’s van 2011 overzicht te vinden. Mocht je overigens al toe zijn aan een nieuwe TV dan heeft Philips nu de perfecte actie met de Ambilight Premiere Weken. Hierbij krijg je tot 500 euro korting op geselecteerde Philips Ambilight TV’s en home cinema systemen.

We zijn benieuwd; Heb ook jij een Philips TV op het oog als mogelijke opvolger van je huidige TV? En welke van bovenstaande elementen is voor jou van belang geweest voor de keuze voor een Philips (3D) TV? Moet Philips weer gewoon tot de grote merken als Panasonic en Samsung gerekend worden?

 • Delen:

Reacties

 1. Marc
  25 februari, 2013 om 20:33

  De televisies van Philips zijn niet altijd even geweldig geweest (de beeldbuis televisies bedoel ik dan)of technologisch onderscheidend, maar met de platte schermen hebben ze erg leuke dingen op de markt gebracht. Ambilight, 21:9 superwidescreen, internet op de tv en passieve 3D zonder noemenswaardige crosstalk.

  Ik heb zelf de 50 inch 21:9 Gold televisie in de opruiming gekocht. Ik wist toen nog niet dat Philips besloten had daarmee te stoppen. Ik denk dat dat een foutieve beslissing van ze is. Ik ben zo enthousiast over die tv dat ik zelfs en tweede gehaald heb ! Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb nu ik weet dat er geen nieuwe 21:9 televisies meer komen !!! Het 3D passief met goedkope brillen is uitstekend. The Avengers 3D spettert je kamer in, bijvoorbeeld. En mijn dochter van 7 is helemaal weg van ambilight, wil het later ook op haar kamer hebben. Dat zegt toch wel iets.

  En nu heeft Philips het 21:9 hoofdstuk gesloten. En ze verkochten de electronica divisie. Ik heb hier een prachtige Philips Soundmachine staan en een 5.1 Matchline versterker en diverse Philips EE en CE dozen. En indertijd trokken ze de stekker uit het Evoluon museum waar ik elke zomer graag kwam. Welke fantasieloze imbecielen geven er eigenlijk leiding aan Philips ?

 2. ger
  27 januari, 2013 om 14:44

  Heb de 21:9 met passieve 3d bril, top relaxed
  3d!! Had eerder Sony, actief 3D, hoofdpijn! Zou nooit meer ambilight willen missen.

  • Marc
   25 februari, 2013 om 20:36

   Helemaal mee eens ! Heb er zelf zelfs twee en nu lees ik net dat Philips er in augustus 2012 mee gestopt is. Heel dom, ze moesten alleen het prijspeil wat verlagen. Ik kocht de mijne voor respectievelijk 1100 en 1000 euro. Ik had er tot 1500 euro voor over gehad onder andere omstandigheden. Enfin, ook nog heel veel plezier van die leuke tv.

 3. jeroen
  22 februari, 2012 om 23:38

  ik vind dat. Als je een tv koopt gaat het om het totaal plaatje.
  en dat is bij Philips het beste geregeld vind ik persoonlijk. Namelijk goede beeld kwaliteit en geluid en ze zijn innoverend met hun Ambilight. Daarbij heeft Philips ook een goede prijs kwaliteit verhouding. wat wil je nog meer.

 4. jeroen
  22 februari, 2012 om 23:38

  ik vind dat. Als je een tv koopt gaat het om het totaal plaatje.
  en dat is bij Philips het beste geregel vind ik persoonlijk. Namelijk goede beeld kwaliteit en geluid en ze zijn innoverend met hun Ambilight. Daarbij heeft Philips ook een goede prijs kwaliteit verhouding. wat wil je nog meer.

 5. Martin
  28 september, 2011 om 9:26

  Helaas ben ik het niet helemaal eens met dit bericht.
  Zelf heb ik vorig jaar de 40pfl9705 (400Hz) gekocht.
  En inderdaad de normale weergave van deze tv is top, maar dat kan ik niet zeggen van de 3D weergave. Al vanaf het begin heb ik last van crosstalking, zo erg zelfs dat ik de ondertitels afentoe niet kan lezen, terwijl dit op een Samsung tv (600Hz)niet het geval is. Na veel upgrade’s en bezoekjes van monteurs is het probleem wl verbeterd maar helaas nog niet verholpen.
  Philips beweert dat de consument te hoge verwachtingen heeft bij 3D, en wil verder niets voor mij betekenen.
  Inmiddels heeft Philips zijn nieuwe modellen aardig aangepakt, en als je naar de 46pfl9706 kijkt heeft deze ineens 1200Hz, je zou dus zeggen dat Philips er toch achtergekomen is dat die 400HZ van het vorige model te weinig is.

  Maar ja daar heb ik nu dus niets meer aan…..

 6. Frans
  27 september, 2011 om 23:06

  Ja ik heb een 55PFL7606 besteld, reden, passieve 3dtechniek welke ons beter bevalt dan de actieve variant, smart TV, en ook ambilight + prijs kwaliteit

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.