Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Nintendo 3DS geen groot 3D succes

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2011, 15:42 Categorie3D Gaming

Vorig jaar introduceerde Nintendo haar 3DS, welke een indrukwekkende 3D gaming ervaring moest leveren zonder het gebruik van een 3D bril. Een recent onderzoek van het Amerikaanse Interpret wijst nu uit dat de Nintendo 3DS een echte 3D misser is. Meer dan een kwart van de 3DS bezitters zou namelijk zelfs aangeven dat het 3D effect hen afleidt van de gameplay.

In mei van dit jaar heeft het research bureau 1.600 mensen gevraagd naar hun mening over de draagbare gameconsole en de uitkomsten zijn niet positief te noemen voor Nintendo. Van diegenen die ervaring hadden met de Nintendo 3DS gaf maar 22 procent aan dat het daadwerkelijk een toegevoegde waarde had voor de gameplay. 28 procent gaf aan dat het hen afleidde van de gameplay en 13 procent heeft het 3D effect zelfs compleet uitgezet tijdens het spelen van games.

56 procent van de respondenten ziet een 3D gameconsole met een 3D TV als de ideale 3D gaming opstelling. 7 procent ziet de handheld gameconsole als beste 3D gaming ervaring. Opvallend is ook dat 28 procent van de respondenten bekend met het apparaat niet wist dat de 3DS een autostereoscopisch apparaat is en dus 3D beelden weer kan geven zonder het gebruik van een 3D bril.

Of de negatieve ervaringen van de respondenten komt door het bril-vrije 3D display, en wellicht de slechte werking ervan, of door de 3D ervaring op een klein display is niet bekend. Sony gaf vorige week nog aan dat 3D gamen makkelijker zou maken en voor hogere scores zou zorgen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.