Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste 3D-apparatuur

Meerderheid consumenten vindt 3D TV veel beter dan 2D TV

Geschreven door
Geplaatst op24 september 2011, 17:52 Categorie3D Onderzoeken

Uit ons eigen 3D TV onderzoek bleek al dat consumenten warm beginnen te lopen voor 3D TV aangezien 79 procent van de respondenten zonder 3D TV aangaf binnen één jaar een 3D TV te willen kopen. Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Panasonic laat deze week eenzelfde trend zien aangezien maar liefst 71 procent van de respondenten van dat onderzoek 3D TV “veel beter” vindt dan 2D TV.

99 procent geeft zelfs aan dat 3D TV in ieder geval “iets beter” is dan 2D TV. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 500 aanwezigen van Disney’s D23 Expo in Anaheim. Andere interessante resultaten zijn dat 50 procent aangeeft graag een 3D TV thuis zou willen hebben en 34 procent vindt dat 3D dingen tot leven brengt die ze nog niet eerder gezien hadden. 27 procent gebruikte zelfs het woord “Fabulous” om de 3D ervaring te omschrijven. Het is lastig om nu direct de conclusie te trekken dat de acceptatie 3D volgend jaar enorm zal zijn, maar meer en meer consumenten lijken 3D te omarmen.

Toch verschenen er de afgelopen weken onderzoeken die een andere kant laten zien. Consumenten zouden Smart TV’s belangrijker vinden dan 3D TV’s en de verkoop hiervan zou ook harder groeien. Daarnaast zou volgens een ander onderzoek ‘maar’ 17 procent van de huishoudens in 2016 over een 3D TV beschikken. Fabrikanten doen er in ieder geval alles aan om 3D aan de massa te verkopen. Bijna alle nieuwe middenklasse en high-end 3D TV’s van dit jaar beschikken over 3D weergave.

Voor de alle resultaten uit ons eigen 3D TV onderzoek onder ruim 400 bezoekers van de website kun je hier lezen.

Bron: Ubergizmo

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. John
  30 september, 2011 om 17:25

  Totale onzin.
  Er is weinig tot niks representatief 3d materiaal, dat ten eerste
  Verder leuk voor een keer maar niet om de hele avond te kijken. Wellicht 2 a 3 film per maand.
  Maar is natuurlijk makkelijk he als de producenten Geen 2 d tev meer uitbrengen met die nieuwste technieken kwa 2 d Tja dan moet je wel he als je een beetje formaat wilt hebben.
  Stel dat ik noem even een voorbeeld de panasonic 65vt30 met of zonder 3d aangeboden zou worden en het prijsverschil is 500 euro, dan wil ik wel eens zien of de kromme vergelijking opgaat..
  En dan durf is ook nog te beweren dat 70% van de 2+3d versie weinig 3 d kopen

  • Martijn
   30 september, 2011 om 18:13

   En weer spring je van de hak op de tak, zonder een nuttig woord te schrijven. Welk punt probeer je nu te verdedigen? We spreken helemaal niks tegen wat je zegt en, helaas, wederom moet ik je zeggen eerst de website eens goed te bekijken want bij 9 van de 10 artikelen die we plaatsen over onderzoeken zeggen we ook dat de fabrikanten dit er doorheen drukken door alle TV’s van 3D te voorzien. Ik snap je punten allemaal, maar je doet net of dat we hier fout bezig zijn. Dit wordt allemaal gemeld en je maakt je druk om niks.
   Bovendien is een onderzoek een onderzoek en is het je eigen interpretatie om dit representatief te noemen.

   • John
    30 september, 2011 om 18:22

    Martijn ik zeg helemaal niet dat jullie verkeerd bezig zijn, waar haal je dat vandaan?.
    Druk maken doe ik me ook niet feit blijft dat ik denk 90% met een 3d tv weinig 3 d kijkt.Ik laat even de medische discusie(ook tegenstrijdig) buiten beschouwing.
    Het is niet fijn met zo,n bril op de kop Op de gebruiksaanwijzingen staat niet te lang kijken enz enz)

    Als er had gestaan merendeel vind 3d een toevoeging(om af en toe te kijken, en omdat de 2d waardes uitstekend zijn)was ik het er helemaal mee eens geweest.
    Of bovenstaande text met aanvulling maar kijkt 90% 2d lol

   • Martijn
    30 september, 2011 om 18:27

    Nou, je zinnen komen niet bepaald vriendelijk over 🙂 Daar haal ik uit dat je het ergens niet helemaal mee eens bent met wat we schrijven. Maar, nogmaals, ik snap je punten. Uit ons eigen 3D TV onderzoek (zie het artikel) blijkt ook dat mensen 3D als leuke bijkomende feature zien en bovendien kijkt men maximaal 3 uur per week naar 3D materiaal. Dat onderzoek steunt jou argumenten en mening (en die van ons) helemaal.

 2. Steven
  30 september, 2011 om 10:02

  Ooit gehoord van “representatieve sampling”?

  Van bezoekers van jullie website, 3D TV magazine, wil 79% een 3D TV hebben. Panasonic doet onderzoek onder bezoekers van een technologie-expo, en van die bezoekers vond 71% 3D TV beter.

  Met dit soort onderzoek wordt de vraag naar 3D kunstmatig hoger gemaakt. Dat 3D-beelden zelfs volgens de fabrikanten niet getoond moeten worden aan bijvoorbeeld kinderen doet er blijkbaar niet toe.

  • Martijn
   30 september, 2011 om 10:10

   Je haalt echt veel dingen door elkaar nu. Deze onderzoeken kunnen gewoon naast elkaar bestaan. Ieder onderzoek staat op zichzelf, hoeft niet perse voor de hele gemeenschap te gelden en hoeft niet gevuld te worden met dingen als “maar het is slecht voor dit en dat.”
   En als je gewoon artikelen in de gaten houdt, en ook verder leest dan één stukje, dan had je gezien dat we ook over de gevaren van 3D bericht hebben. Jij vindt dat wij aan representatieve sampling moeten doen. Ik vind dat jij eerst een website goed moet doorspitten voordat je een conclusie als deze kan trekken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.