Meerderheid consumenten vindt 3D TV veel beter dan 2D TV

24 september 2011 1 Minuut 6 Reacties
Philips-Platinum

Uit ons eigen 3D TV onderzoek bleek al dat consumenten warm beginnen te lopen voor 3D TV aangezien 79 procent van de respondenten zonder 3D TV aangaf binnen één jaar een 3D TV te willen kopen. Een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Panasonic laat deze week eenzelfde trend zien aangezien maar liefst 71 procent van de respondenten van dat onderzoek 3D TV "veel beter" vindt dan 2D TV.

99 procent geeft zelfs aan dat 3D TV in ieder geval “iets beter” is dan 2D TV. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 500 aanwezigen van Disney’s D23 Expo in Anaheim. Andere interessante resultaten zijn dat 50 procent aangeeft graag een 3D TV thuis zou willen hebben en 34 procent vindt dat 3D dingen tot leven brengt die ze nog niet eerder gezien hadden. 27 procent gebruikte zelfs het woord “Fabulous” om de 3D ervaring te omschrijven. Het is lastig om nu direct de conclusie te trekken dat de acceptatie 3D volgend jaar enorm zal zijn, maar meer en meer consumenten lijken 3D te omarmen.

Toch verschenen er de afgelopen weken onderzoeken die een andere kant laten zien. Consumenten zouden Smart TV’s belangrijker vinden dan 3D TV’s en de verkoop hiervan zou ook harder groeien. Daarnaast zou volgens een ander onderzoek ‘maar’ 17 procent van de huishoudens in 2016 over een 3D TV beschikken. Fabrikanten doen er in ieder geval alles aan om 3D aan de massa te verkopen. Bijna alle nieuwe middenklasse en high-end 3D TV’s van dit jaar beschikken over 3D weergave.

Voor de alle resultaten uit ons eigen 3D TV onderzoek onder ruim 400 bezoekers van de website kun je hier lezen.

Bron: Ubergizmo

Reacties (6)